JA România® (JAR), parte a JA Worldwide®, USA și JA Europe este o organizație neguvernamentală fondată în anul 1993, care implementează in România programele internaționale de dezvoltare a abilităților de viață, a unui stil de viață sănătos, etic si responsabil social, de educație financiară, antreprenorială si  de orientare profesională. Programele internaționale JA, testate si adaptate realității românești, se desfasoara in mod gratuit la clasa, datorită parteneriatului cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice, cu sprijinul comunității  de afaceri din România, care acoperă peste 95% din fondurile organizației.

Programele JA de tip learning by doing, dedicate fiecărei categorii de vârstă, de la învățământul primar la cel universitar,  aduc în România componenta de învățare practică, oferindu-le elevilor șansa de a experimenta situații din viața reală și de a intra în contact cu mediul de business, datorită consultanților voluntari din business. Profesorii din programele JA, beneficiaza gratuit de pregatire, consultanta,  manuale si alte instrumente de lucru si folosesc metode inovatoare pentru a stimula abilitățile de lucru în echipă, comunicare, creativitate și leadership, care îi ajută pe elevi să-și pună în valoare cunoștințele acumulate în școală.

Tinerii care urmează programele JA învață să fie independenți, capătă încredere în forțele proprii și în viitor și, cel mai important, își formează o gândire antreprenorială.  JAR include in  programele sale anual peste 250.000 de tineri din 500 de localitatăți din întreaga țară prin peste 70 de proiecte, programe in scoala si competitii, inglobeaza peste 10.000 de ore de munca voluntara din partea consultanților din mediul de afaceri si realizeaza si distribuie gratuit la clasa peste 200.000 de manuale specifice programelor.

JA Worldwide® a fost fondată în 1919 în SUA. Este cea mai mare și mai dinamică organizație internațională de educație economică și antreprenorială, fiind prezentă în 123 de țări. Anual, programele JA de tip learning by doing sunt urmate de peste 10 milioane de elevi și studenți din întreaga lume, cu sprijinul a peste 400.000 de consultanţi voluntari din business.

JA Europe activează pe piața educațională europeană de peste 40 de ani, implementând programe, competiții și evenimente la care participă anual peste 3.200.000 de elevi și studenți, din 40 de țări.