Radio Reșița: Miroslav Coicici, reșițeanul de la Londra, medaliat la Campionatele Mondiale...

Radio Reșița: Miroslav Coicici, reșițeanul de la Londra, medaliat la Campionatele Mondiale de înot masters

14
0

Miroslav Coicici s-a născut la Reșița și are 28 de ani. Este legitimat la Clubul de înot masters Reșița 07 și reprezintă România în competițiile majore naționale și internaționale. Locuiește în prezent în Marea Britanie la Watford, unde are o funcție de conducere într-o importantă companie de retail.

În această vară a înregistrat rezultate foarte bune la Campionatul Mondial de Înot Masters de la Gwangju, în Coreea de Sud.

”Am concurat foarte bine într-o țară specială. După medaliile de aur și bronz de la Campionatul European din 2018, în Coreea am reușit să rămân în top. Am ocupat de două ori locul 4 la 100 și 200 m liber și un loc 6 la 50 m fluture. La Mondiale sunt medaliați primii 6, așadar m-am întors cu trei medalii. Adversarii au fost foarte puternici, unii dintre ei încă în activitate. M-am impus la categoria 25-29 de ani, care este cea mai competitivă”, a spus Miro.

Timp de 8 luni s-a antrenat zilnic pentru a avea o comportare foarte bună la aceste întreceri mondiale și în același timp și-a îndeplinit exemplar sarcinile de serviciu și chiar a fost promovat.

Miroslav Coicici este legitimat la Clubul de înot masters Reșița 07 de acum doi ani, timp în care a reprezentat cu succes România la Campionatele Mondiale din 2017 și 2019 și la Campionatele Europene din 2018.

Miro Coicici: Viața de român la Londra este foarte frumoasă, dar îmi este dor de cei dragi

Este înscris și la un club din Londra, unde participă la competiții interne. De trei ani și jumătate locuiește în Marea Britanie și a reușit să avanseze într-o mare companie de succes, unde are o funcție de conducere. Și-a făcut mulți prieteni și este înconjurat de oameni care-l încurajează și îl susțin în tot ceea ce face.

”Am un job absolut normal și la compania la care lucrez nu am nicio legătură cu sportul, eu practic înotul după încheierea programului de la serviciu. Fac aproape zilnic 50 de km pentru a înota în Bazinul Olimpic unde au avut loc Jocurile Olimpice din 2012”, a afirmat reșițeanul.

Pe lângă înot joacă tenis de câmp și fotbal, împreună cu prietenii de acolo, momente de relaxare și socializare.

”Timpul liber este destul de limitat și trebuie să-l gestionez eficient. Mă gospodăresc singur. Uneori, mama îmi spune rețete culinare la telefon, iar eu gătesc”, spune Miroslav.

Cariera sa de sportiv a început acum 20 de ani, iar de-a lungul timpului a urcat de multe ori pe podium la Campionatele Naționale de copii, juniori și tineret. Cel mai bun rezultat al său a fost locul 5 la Campionatul Național de seniori.

Miroslav Coicici își dorește să promoveze în plan profesional, iar ca înotător masters speră să se mențină la un nivel cât mai ridicat în topurile internaționale.

”Le mulțumesc celor care mi-au fost alături, părinților mei cărora știu că le este greu să fiu departe de ei, eu fiind unicul lor copil, dar mi-au fost mereu aproape și m-au încurajat în tot ceea ce am făcut,” a concluzionat Miroslav Coicici, un alt român de nota zece.