Radio Oltenia Craiova: Tenorul Bogdan Olaru, „Pavarotti din Craiova”

Radio Oltenia Craiova: Tenorul Bogdan Olaru, „Pavarotti din Craiova”

1147
0

Tenorul liric Bogdan Olaru s-a născut la 17 noiembrie 1982, la Craiova, unde a și copilărit, excepție făcând lunile de vară, pe care le petrecea în minunatul sat doljean Palilula.

Bogdan Olaru a  absolvit Liceul Energetic din Craiova în anul 2001. Din aprilie 2002 și până în iunie 2019, timp de 17 ani așadar, a fost angajat și/sau colaborator al Teatrului Liric „Elena Teodorini” (actualmente Opera Română Craiova), activând ca solist și corist în peste 150 de spectacole și interpretând peste 30 de roluri în spectacole ale instituției, dar și în străinătate. Din 2011 până în 2018, a fost colaborator constant al Coralei Academice a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. În anul 2013, a fost solist vocal pe vasul de croaziera MSC Opera. Din 2017, este membru, alături de Daniel Petrescu și Alin Banu, al primului grup vocal pop-opera din Oltenia, trioul Angels.

Din octombrie 2018, Bogdan Olaru este student al Secției Interpretare Muzicală-Canto din cadrul Facultății de Litere a Universității din Craiova, la clasa doamnei conf.univ.dr. Elmira Sebat, unde, alături de pianista Ivona Stănculeasa, se bucură de o echipă minunată pe care orice cântăreț în formare și-ar dori-o.

Bogdan Olaru este o prezență constantă pe scenele artistice craiovene, participând și la concursuri muzicale prestigioase. Spre exemplu, în martie 2019, tenorul craiovean a câștigat Premiul I la Concursul Național „Victor Giuleanu”, ediția a X-a, care a avut loc la București. În urma rezultatelor remarcabile obținute, dar și pentru a progresa mai departe în cariera sa solistică, Asociația „Puterea Perfectului Simplu”, prin președintele său, domnul Cristi Berceanu, a hotărât să investească în talentul lui Bogdan Olaru, sprijinindu-l cu o generoasă bursă lunară de excelență.

Anul 2020 îl va găsi pe Bogdan Olaru implicat într-un proiect impresionant, denumit I DIECI TENORI DEL MONDO (THE 10 TENORS OF THE WORLD – CEI 10 TENORI AI LUMII), fiind cooptat ca tenor reprezentativ al României, alături de alți 9 artiști de excepție din țări precum Spania, Italia, Albania, Uruguay, Mexic, Japonia, Coreea de Sud, Coasta de Fildeș și China. Proiectul în sine constă în spectacole care vor avea loc în diferite colțuri ale lumii, începând cu cele zece țări reprezentate de tenorii aleși. Invitația a venit din partea Maestrului Leonardo Quadrini (Italia), director de orchestră, dirijor și impresar artistic.

Despre cariera de până acum și despre ambițioasele sale proiecte de viitor a vorbit tenorul craiovean Bogdan Olaru cu Davian Vlad, colegul nostru de la Radio România Oltenia-Craiova.