Radio Timişoara: Cărţile verii

Radio Timişoara: Cărţile verii

42
0

Dacă vreţi să ieşiţi din rutină, din lumea strâmtă a loisir-ului ieftin, să respiraţi aer ozonat, cum s-ar zice, luaţi în bagajul de vacanţă cărţile verii!

Librăria Humanitas de la Timișoara oferă publicului peste 5000 de titluri de la aproape 100 de edituri și peste 500 de obiecte specifice culturii și artei japoneze.

Cu “Regele şi Duduia. Carol al-II_lea şi Elena Lupescu dincolo de bârfe şi clişee “ a Tatianei Niculescu, veţi trece dincolo de istoria oficială, dincolo de proiecţia de laborator politic ori mediatic. O iubire care a avut atâţia detractori a rezistat, în ciuda a tot şi toate, până la capăt.

Ştiu, vreţi să fugiţi în vacanţă, dar problemele din România vă obsedează. Vă veţi răcori citind ”Două mături stau de vorbă” a lui Radu Paraschivescu. Ce e de făcut într-o țară lipsită de autostrăzi și spitale  care se leagănă în iluzia excepționalismului și a fratelui său de cruce, “celmaicelismul”?

Cu “Melancolia” lui Mircea Cărtărescu intraţi pe teritoriul lui, undeva, cândva….o scriitură care anesteziază frustrările şi eliberează dopamina, un analgezic natural, care, după ce îşi face efectul, dă posibilitatea creierului să viseze în stare de veghe.

În fine, “Caietul de ricoşat gânduri” a lui Gabriel Liiceanu vă conectează la spiritul universal şi vrea să vă convingă că splendoarea există, că nu trebuie decât să alegeţi un volum de pe un raft şi să vă lăsaţi purtaţi în dansul lui.

Realizator: Simona Pele