Radio Reșița: Dragostea face diferența

Radio Reșița: Dragostea face diferența

228
0

Un Preot, Mihai Ciucur, în frumoasa sa comunitate din Banatul Montan unde Dragostea face diferența, crește Moștenitori ai României!

În Anul Centenarului Bănățean și anul declarat de Biserica Ortodoxă An omagial al satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari și an comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română, să ne reamintim că primii dascăli au fost preoţii, prima şcoală românească a fost într-o biserică, primele manuale au fost cărţi bisericeşti, iar Marea Unire a fost realizată cu ajutorul Bisericii.

La ”România de nota 10”, avem o întâlnire de suflet cu o faţă bisericească care duce povestea mai departe. Inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei, coordonator A.T.O.R. Banatul de Munte, coordonator al Centrului de Tineret Moniom şi preot reșițean, Mihai Ciucur vine alături de noi cu povestea sa de viaţă, visele şi idealurile sale pe care le clădeşte alături de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte. Această Asociație a fost înfiinţată acum 3 ani pe data de 18 iulie.

În calitatea sa de preot al Banatului de Munte, părintele nostru  ne va mărturisi despre  destinul său, familia sa, despre proiectele desfășurate sau aflate în desfășurare, despre importanța cinstirii memoriei înaintașilor noștri, despre împlinirea celor 100 de ani de la Unirea Banatului cu ţara, dar mai ales ne va face vorbire despre credință, nădejde și dragoste, valori la care se raportează în frumoasa sa comunitate din Moniom unde, „Ca să înţelegi nişte oameni trebuie să le spui vorbe bune, să se simtă înţeleşi, Dumnezeu nu face minuni dacă nu I se cere, lucrează prin taina spovedaniei şi până la urmă, Dragostea face diferența!

Pentru mine la Biserică sunteţi părintele, în afara Bisericii sunteţi copilul meu, îmi spun mulţi bătrâni din Moniom, MĂRTURISEŞTE Părintele Mihai Ciucur, cel care împreună cu copiii lui înfăptuieşte acte de voluntariat în întreg judeţul prin care vine în ajutorul creştinilor fie ei copii, bolnavi”.

Bătrâni singuri, copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, sau prieteni,Părintele Mihai Ciucur este în sufletul lor arătându-le calea spre vindecare, îmblânzire sau puterea de a crede în România frumoasă, România de nota 10,  pentru că vocaţia sa este aceea de a ne dărui iubirea ca pe un psalm al bunăvoinţei şi încrederii în semenii noştri.

Autor: Anca Bica Bălălău