Radio România Brașov FM. „Aventurile lui Mimi”, proiect unic de educație financiară...

Radio România Brașov FM. „Aventurile lui Mimi”, proiect unic de educație financiară pentru copii

80
0

“Prea mulți oameni cheltuie banii pe care nu îi au, pe lucruri pe care nu le vor, pentru a impresiona oameni pe care nu îi plac“. –Will Rogers

Bun găsit, dragi prieteni la România de Nota 10! De această data vă propunem să vorbim despre… bani. Nu, nu despre salarii, nici despre pensii și nici măcar despre profitul dintr-o afacere sau falimentul alteia, ci despre acel punct din care ar trebui să înceapă totul, despre educația financiară pentru copii și despre singurul proiect de acest gen din țară care a pornit din Brașov atunci când nimeni nu lua prea tare în seamă necesitatea sa.

Business Kid este un program de educație financiară pentru întreaga familie. Copiii vor învăța prin teatru, joc și joacă, dar și prin ateliere practice cum se câștigă banii, cum se cheltuie, cum se economisesc, cum și cui se pot dona, dar și ce înseamnă nevoi și dorințe și diferența dintre acestea. Părinții vor deprinde prin exerciții practice modul în care se împart veniturile într-o lună pe diverse categorii de cheltuieli și vor exersa împreună cu copiii aceste obiceiuri. Toate acestea prin intermediul unei cărți de povești, a unei piese de teatru și a unor ateliere susținute la clasă.

“Aventurile lui Mimi“ este cartea care a fost deja lansată la nivel național având parte de un adevărat turneu de promovare care a trecut deja prin Brașov, București, Alba – Iulia și Cluj. Cartea conține 5 povești despre fetița Mimi care este talentată la desen și este încurajată de către părinți să organizeze o expoziție în curtea casei, să vândă schițele și, în acest fel, să strângă bani pentru a completa bugetul familiei de deplasare în excursia mult visată în… “Orașul de poveste“.

Alături de povești se găsesc și explicații din punct de vedere psihologic legate de bani și emoții, dar și exerciții pragmatice pentru copii (referitoare la buget, de exemplu), pentru părinți și scurte explicații despre noțiuni esențiale privind educația financiară.

Cartea este scrisă de 4 femei specialiste în domeniile lor – o scriitoare de povești pentru copii și jurnalist, un doctor în economie, un psiholog și un organizator profesionist certificat. Proiectul aparține Asociației “Happy Moms“, coordonată de Dana Lupșa, președinte.

Pe baza celei de-a doua povești din cartea “Aventurile lui Mimi“ a fost realizată piesa de teatru “Mimi și Afacerile“, pusă în scenă de trei elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii Tiberiu Brediceanu din Brașov: Timeea Stroie în rolul lui Mimi, Ilinca Barbu, în rolul Mariei, mama lui Mimi, și Matei Vera, în rolul lui Marcel, tatăl lui Mimi. Aceștia au fost coordonați de doamna profesor de actorie Marcela Onică. În curând, Mimi va deveni și personaj de desene animate.

În premieră, Radio România Brașov FM a realizat o piesă de teatru radiofonic – “Mimi si Afacerile“, prima secvență audio urmând a fi difuzată în cadrul emsiunii România de Nota 10, iar întreaga piesă va fi difuzată, în curând, la rubrica “Lumea Copiilor“ din cadrul emisiunii “Weekend Împreună“ pe 93,3 Radio România Brașov FM sau online din orice colt al lumii v-ați afla pe www.radiobrasovfm.ro.