Radio Timişoara: Vox Mundi – artă, terapie, bucurie

 Radio Timişoara: Vox Mundi – artă, terapie, bucurie

28
0

Timişoara a fost și în acest an capitala balcanică a corurilor pentru copii.

Tocmai s-a încheiat cea de-a patra ediție a Festivalului coral internațional VOX MUNDI care a adus  la Timișoara ”altfel” de concerte și coruri. Evenimentul este pus la cale de Asociația Culturală Kratima și Arhiepiscopia Timișoarei, cu sprijinul Primăriei și al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.

„Se simțea de multă vreme nevoia ca în viața culturală a Timișoarei să-și găsească locul cuvenit un festival coral de înalt nivel, care să exprime optim tradiția muzicală a Banatului. În timp, festivalul a dobândit renume internațional, trecând granițele prin implicarea corurilor din elita muzicală europeană”, spune Camelia Mingasson.

Două dintre corurile invitate în cadrul  acestei ediții: TAPIOLA din Finlanda, care este unul dintre puținele coruri de copii care au înregistrat la Deutsche Grammophon, și grupul coral JAZZAPPELLA, deja foarte cunoscut. Alături de ele corurile Preludiu, Canticum (România), Aurin (Ungaria), Corul de copii al Radiodifuziunii și Corul de copii Symbol al Patriarhiei. Timișoara a fost reprezentată în Festival de Corul de fete al C.N.A. „Ion Vidu” și Corul de copii „Cantanti”, ambele coordonate de Maria Gyuris.

În cadrul festivalului au avut loc și o serie de workshop-uri interactive ce abordează subiecte precum: voluntariatul, terapia prin artă, muzica de pretutindeni. Principalul obiectiv este acela de a aduce copiii mai aproape de muzica corală românească și internațională.

„Adesea avem oportunitatea de a susține cauze în care credem, de aceea, anul acesta, GALA VOX MUNDI este dedicată proiectului MagiCAMP care oferă tabere de vară copiilor cu afecțiuni oncologice”, ne mai transmit organizatorii.