Radio Reșița: Ciclistul Sergiu Paraschivu, de la zero la campion

Radio Reșița: Ciclistul Sergiu Paraschivu, de la zero la campion

190
0

Sergiu Paraschivu este un tânăr de 25 de ani, născut la Reșița și foarte pasionat de ciclism. La bază este inginer constructor, practică ciclismul de 10 ani, timp în care a participat la 197 de competiții, cu rezultate din ce în ce mai bune. A pornit de la zero până a ajuns campion, despre etapele necesare de parcurs a scris în cartea sa, intitulată chiar așa: „De la zero la campion”.

Prima experiență pe bicicletă pe cărări de munte a fost împreună cu prietenii săi, o călătorie pe grohotiș și poteci în împrejurimile Reșiței, deloc plăcută, dar au urmat și altele până a început să ”savureze” fiecare ieșire.A trecut de la simplele plimbări pe două roți la adevărate antrenamente.

”Cel mai mult îmi plac experiențele și oamenii pe care îi întâlnesc prin acest sport”, spune Sergiu Paraschivu.

A participat la primele concursuri, la început în joacă, dar ulterior a realizat că având o pregătire bună și o bicicletă adaptată cursei poți ajunge în top. În 2009 a câștigat pentru prima dată un titlu în concursuri oficiale, la Banat Mountain Bike Maraton de la Gărâna- locul I la categoria de vârstă 15 ani.

Primul său club la care a fost legitimat, la 16 ani, este Maros Bike din Cluj, unde a obținut și primul titlu de campion național la juniori. Au urmat și mai multe antrenamente și mai multe concursuri, a ajuns la Clubul Racing Bike Pro Arad, Cannondale București și în prezent este legitimat la Carcover Veloteca Racing Team Oradea.

În 2018 a luat parte la 36 de concursuri pentru team-ul din Oradea. Cele mai importante rezultate înregistrare de Sergiu Paraschivu în 2018 sunt: locul III la Campionatul Mondial de Triathlon de iarnă, Campion Național Crosscountry la categoria sa de vârstă și a fost caștigător în Cupa Națională de Marathon după 5 etape a câte 70 km fiecare.

Pe plan internațional, a luat parte la diferite concursuri, în special în Grecia. A avut rezultate, dar consideră că mai are nevoie de pregătire pentru a ajunge la un nivel și mai înalt peste granițele țării.

Sergiu Paraschivu este și antrenor de ciclism, realizează programe de pregătire pentru cei care doresc să-și îmbunătățească nivelul competitiv. Pune în aplicare cele „adunate” în cartea sa ”De la 0 la campion”. Este colecția de sfaturi a lui Sergiu Paraschivu dedicată tuturor celor care doresc să facă performanță în această disciplină sportivă.

”Nu este o autobiografie, mulți mă criticau că eu am scris cartea și nu sunt un campion. După 4 ani de zile de când am scris cartea am demonstrat că misiunea aceasta poate fi îndeplinită, că un individ poate ajunge campion, dacă își dorește cu adevărat, pornind de la zero. În 2018, mi-am demonstrat mie că se poate face”, a concluzionat Sergiu Paraschivu.

În timpul liber, Sergiu Paraschivu, realizează videoclipuri despre o mulțime de subiecte interesante. Are pe canalul de you tube Gio Live peste 260 de astfel de videoclipuri.

Motto ciclist Sergiu Paraschivu: „Dacă tu crezi că nu poţi, ai dreptate. Dacă tu crezi că poţi, din nou, ai dreptate“

Sergiu definește ciclismul montan ca: o nebunie, adrenalină, aventură, încredere vis, iar în 2019 va încerca să participe și în concursurile internaționale și fie cât mai bun pe plan național. Este un campion național, un tânăr de nota 10, care duce ciclismul montan la nivel de artă.

Realizator: Cristina Corocan