Radio Constanța: Veronica Negreanu- ”La 88 de ani, alerg pentru România”

Radio Constanța: Veronica Negreanu- ”La 88 de ani, alerg pentru România”

103
0

În emisiuneaRomânia de nota 10”, din această săptămână, vă propunem o porție sănătoasă de mișcare și de simț civic. O cunoaștem pe Veronica Negreanu, cea mai rapidă atletă veterană, o dobrogeancă inimoasă, sprintenă, care la 88 de ani este pe podium la mai toate concursurile de alergat din țară.

Recent, a participat la Crosul Castanelor de la Baia Mare, dedicat atât începătorilor, cât şi alergătorilor cu experienţă. Acolo s-a impus pe distanţa a patru kilometri, la categoria 85+. Suntem surprinși de această performanță dar și mândri că în orașul de la malul Mării Negre s-a născut un astfel de om. Veți afla că nu doar premiile la competițiile sportive o recomandă pe doamna doctor Veronica Negreanu ci și calitatea de om, bunătatea și spiritul altruist.

Vârsta este o mare valoare, cel puțin în cazul Veronicăi Negreanu din Constanța, medic de profesie care spune că alergând, a reușit să își cunoască mai bine țara și oamenii ei pe care îi iubește nespus de mult.

Are mari emoții și se simte încrezătoare pentru că de 1 decembrie, la Alba Iulia, va participa la Crosul Unirii, așa cum o face de foarte mulți ani. Nu va rata nici de data aceasta evenimentul ci va reprezenta cu mândrie ținutul Dobrogei.

Veronica Negreanu este femeia care la venerabila ei vârstă se menține în formă nu doar prin sport, ci și printr-o gândire sănătoasă. Are o viață socială activă, merge zilnic mult pe jos, se înconjoară de oameni optimiști, călătorește și încearcă să îi ajute pe cei din jurul său. Este activ implicată în organizația județeană de pensionari din Constanța și astfel își menține tonusul.

Continuă să uimească pe toți cu voința și rezistența sa. Chipul doamnei doctor care aleargă pentru România valorează cât o mie de cuvinte.