Radio Constanța:  BB Center, locul familiilor informate și fericite

Radio Constanța:  BB Center, locul familiilor informate și fericite

37
0

În această săptămână, la ”România de nota 10”, vă spunem povestea primului centru de educație parentală deschis în Dobrogea, în urmă cu peste zece ani.

Invitată în emisiune este Liliana Tudose, fondatoarea BB Center, educator prenatal, psiholog și consilier în alăptare, cea care, de-a lungul anilor, a reușit să ajute părinții din comunitate să aibă experiențe pozitive de viață. ”Ne dorim să le arătăm că viața este  frumoasă, simplă si înălțătoare în măsura în care ne-o creăm cu gânduri și zâmbete de fericire. Suntem alături de părinți oferind diverse activităti împreună cu echipa noastră, adresate perioadei de dinainte dar și după naștere, axându-ne pe educația părinților, cât și sprijinul familiei. Susținem femeia și familia, indiferent de modul și locul unde alege să nască”, spune în emisiune Liliana Tudose.

La rândul lor, părinții care îi trec pragul spun că ”acest loc emană căldură și simplitate, iubire și simți să rămâi, să rămai mai mult și să asculți sau să  vorbești. Este o anumită stare în această căsuță: una de bine”.

Specialiștii acestui centru de parenting susțin numeroase cursuri, ateliere, oferă confort emoțional în momente delicate din viața de părinți și derulează proiecte sociale pentru a veni în sprijinul familiei. De asemenea, formează, la rândul lor, alți specialiști în educație prenatală, psihologie și consiliere în alăptare.

La începuturile sale, au existat doar cursurile de pregătire pentru naștere și alăptare dar această sămânță a crescut frumos pe parcurs și astfel s-a creat  nevoia unor alte întâlniri, alte servicii, mult mai complexe și foarte utile pentru familiile din comunitatea dobrogeană. Pentru a satisface toate aceste nevoi, micul grup a devenit Asociatia Birth&Building Center. În fiecare lună, specialiștii centrului ne propun întâlniri variate care ne susțin în viața de părinți.