Radio Craiova: Giulia Maria Bulugean – o elevă de nota 10

Radio Craiova: Giulia Maria Bulugean – o elevă de nota 10

363
0

GIULIA MARIA BULUGEAN este o tânără din Craiova care s-a îndrăgostit de astre din momentul în care a ridicat privirea spre cer pentru prima oară. Este ambiţioasă şi competitivă. Din clasa a VI-a participă an de an la Olimpiada de Fizică şi în fiecare an este pe podium. Anul acesta, eleva a obţinut Premiul III la faza judeţeană a Olimpiadei de Fizică, Premiul III la Concursul Internaţional de Fizică „Marian Dacian Bica” de la Voroneţ şi Premiul Special la “International Young Physicists’ Tournament” (IYPT), calificându-se în lotul României pentru turul european.

De la fizică la astronomie a fost doar un pas, iar acum nici măcar NASA nu parte foarte departe. Giulia Maria Bulugean se pregăteşte la Astronomie şi Astrofizică la Astrobotic Club din Craiova, obţinând diverse premii. Premiul II la faza judeţeană – clasa a VIII; Premiul I la faza judeţeană şi calificarea la faza naţională – clasa a IX-a şi Premiul I la faza judeţeană, calificarea la faza naţională şi Medalie de Bronz l la faza naţională, care a avut loc în luna februarie, la Gura Humorului.

audio
please specify correct url

În cadrul Colegiului „Fraţii Buzeşti”, Giulia studiază limba, civilizaţia şi cultura engleză, intensiv, iar cea de-a doua limbă este franceza. Disciplina, autocontrolul, autoeducarea sunt alte trăsături de personalitate șlefuite in anii în care a făcut, și face, voluntariat. Un alt punct forte îl constituie creativitatea – competenţă a secolului al XXI-lea. Acest fapt a fost confirmat de numeroasele premii la concursuri naţionale şi internaţionale. A obţinut Premiul I la Concursul „Nous Europe”, organizat de AMOPA, premierea elevei având loc la Strasbourg, în Franţa, în primăvara acestui an. Despre toate aceste performanțe remarcabile vorbește, la “România de nota zece”, Giulia Maria Bulugean, într-un amplu interviu realizat de Andrada Cojocaru, de la Radio România Oltenia-Craiova.