Radio Reșița: Moștenitorii României cuceresc America. La 18 ani George Lăpădat a...

Radio Reșița: Moștenitorii României cuceresc America. La 18 ani George Lăpădat a vorbit în Congresul American!

76
0

George Lăpădat s-a născut la Oravița, în județul Caraș-Severin și își iubește țara foarte mult.

George Lăpădat este un tânăr care reprezintă elita generației de 18 ani. Un Moștenitor al României care clădește țara sa de la km 0 după cei 100 de ani. E în armonie cu valorile universale cu principiile elitelor ce au făcut în 1918 Unirea. George este unul dintre tinerii care trebuie descoperiți și sustinuți, despre care se vorbește cu admirație de la New-York la Reșița, din SUA până în România.

Ca un adevărat lider al generației sale, George Lăpădat a fost preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor la Liceul Teoretic Traian Vuia  Reșița, preşedinte al Consiliului Județean al Elevilor Caraș-Severin și P.R. la Centrul de Tineret Moniom din județul Caraș-Severin.

”A fost foarte multă muncă, în echipă, efort susținut pentru a ajunge în această etapă”, a spus George.

Pentru a ajunge să beneficieze de o astfel de bursă de studio în America a trebuit să parcurgă un drum destul de lung și anevoios, dar a reușit să fie selectat din peste 1000 de candidați.

În S.U.A a învăţat la Lakeville South High School și a reprezentat grupul românesc de studenți de schimb la Departamentul de Stat, unde a ținut un discurs memorabil în fața a mai mult de 300 de elevi de schimb din toatăl umea, în fața managerilor și directorilor Consiliilor Americane pentru Educație Internațională, în fața staff-ului de la Departamentul de Stat și în fața Excelenței Sale Ambasadoarea Jennifer Galt, Deputat Principal, Secretar și Asistent în cadrul Biroului de Afaceri Culturale a Guvernului SUA.

”Gândiți-vă cât de plictisitoare ar fi o lume în care toți ar fi la fel”, spunea George Lăpădat în discursul său din Congresul American.

George Lăpădat se încadrează perfect într-o Românie de nota 10 și avem mesajul său adresat tuturor românilor:

“Zâmbiți și schimbați-vă…dacă noi nu ne schimbăm pe noi înșine, cum putem să schimbăm o societate întreagă?”

Realizator: Anca Bica Bălălău