Radio Timişoara: Visul toboşarului Philip Goron – cel mai bun percuţionist la...

Radio Timişoara: Visul toboşarului Philip Goron – cel mai bun percuţionist la 16 ani

53
0

A avut de ales între calculatoare şi pasiunea pentru muzică, între un viitor sigur, bine plătit, si aventura fără limite a spiritului. “Cea mai bună formă de înţelegere şi alchimizare a emoţiei , a poveştii personale, rămâne arta”, crede Philip Goron care, de curând, a câştigat locul I la Olimpiada de Muzică de la Craiova.

audio
please specify correct url

Selectiv, autodidact, pasionat , aşa se descrie. Vede lumea nefiltrată de mode, de risipire; vrea să ajungă foarte departe în arta lui. Deocamdată, e elev la Colegiul de Artă Ion Vidu din Timişoara, dar a fost deja la Conservatorul din Viena pentru o vizită de “recunoaştere”.

Philip Goron: “Pe parcurs, am avut ocazia să cunosc o mulţime de percuţionişti şi compozitori consacraţi,  printre ei Bogdan Băcanu, Emmanuel Sejourne, Christoph Sziten, şi am luat parte la mai multe master classes cu ei. În clasa a IX-a am luat o pauză de la concursuri, m-am axat mai mult pe dezvoltarea mea muzicală. Am ajuns în componenţa formaţiei Peregrinii. Iar apoi, am avut un turneu cu Orchestra Naţională a Moldovei, concertând şi la Konzerthaus din Berlin. La Olimpiadă am reuşit performanţa de a lua locul I, cu 98 de puncte. Am avut de cântat o piesă melodică la 4 beţe, am ales să cânt la marimba o piesă solo minunată, numită Romantica, de Emmanuel Sejourne, o piesă de multipercuţii numită Wild Garden şi un studiu impus la toba mică.”

Ce este şi cum sună marimba, lumea colorată de poveşti istorice şi muzica lor, show-ul total al Peregrinilor, singuratatea alergătorului de curăa lungă care citeşte aventurile lui Harry Potter, în original, şi se vede concertând pe marile şi selectele scene ale lumii, vom afla împreună, trăind alături de Philip visul toboşarului.