Radio Craiova: Cea mai bună invenţie internaţională în domeniul Sănătăţii

Radio Craiova: Cea mai bună invenţie internaţională în domeniul Sănătăţii

43
0
????????????????????????????????????

Doi profesori de la Universitatea din Craiova şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova au primit Marele Trofeu pentru cea mai bună invenţie internaţională în domeniul Sănătăţii la Salonul Internaţional de invenţii IPITEX 2018, din Thailanda.

audio
please specify correct url

„Sitem modular-adaptiv pentru proteza totală de şold, bazat pe materiale inteligente“ a obţinut trofeul pentru „Cea mai bună invenţie internaţională în domeniul social şi al calităţii vieţii“, singurul acordat în Europa. Invenția a fost realizată de prof. univ. dr. Daniela Tarniță și prof. univ. dr. Dan Tarniță, o echipă de succes atât în cadrul proiectelor de cercetare și inventică, cât și în viața de zi cu zi.

Cei doi reputați profesori i-au dezvăluit Dariei Andriescu, de la Radio România Oltenia-Craiova, totul despre experiența lor la IPITEX, dar și despre procesul de realizare a unei invenții și despre munca ce trebuie depusă pentru ca o idee să fie pusă în practică.

Invenția care a obținut marele premiul al IPITEX 2018 nu este singura pe care echipa de inventatori craioveni a prezentat-o în cadrul salonului. O „proteză de cot de tip balama sferică“ și un „sistem de plăci modulare pentru osteosinteza fracturilor oaselor lungi şi metoda de utilizare a acestora“ le-au adus și alte premii celor doi profesori craioveni.

Realizator – Daria Andriescu