Radio Craiova: ”Europa ta, părerea ta”

Radio Craiova: ”Europa ta, părerea ta”

60
0

”Întotdeauna mă impresionează tinerii frumoși și deștepți care schimbă în bine lumea în care trăiesc. Tineri care se implică, tineri care cred în șansa și în viitorul lor”, ne mărturisește Andrada Cojocaru, realizatoarea acestei ediții a emisiunii România de nota 10.

audio
please specify correct url

Andrada Cojocaru ne propune să o însoțim la Colegiul Tehnic Decebal din Drobeta Turnu Severin pentru a cunoaște trei tineri de nota 10. Costinel Viorel Flintă, Bogdan Timotei Gâscanu și Răzvan Valentin Strungaru sunt elevi în clasa a XI și vor reprezenta România la Bruxelles, în cadrul acțiunii ”Europa ta, părerea ta” ce se va desfășura în perioada 15-16 martie 2018.

Elevi din 33 de școli europene, din 28 de state membre și cinci țări candidate se vor adresa instituțiilor europene, prezentându-și părerea în legătură cu rolul  care îi revine culturii în viitorul Europei.

Manifestarea este organizată de Comitetul Economic și Social European (CESE), vocea societății civile la nivel european, și constituie evenimentul emblematic al Comitetului dedicat tinerilor. Prin această inițiativă, CESE dorește să se asigure că opiniile, experiențele și ideile tinerei generații sunt luate în considerare în procesul de elaborare a politicilor UE.

Cei trei tineri de nota 10 au ales să vorbească în eseurile lor despre familie, despre copilărie și despre pasiuni.

Familia care este mereu în jurul tău și cu multă blândețe și multă dragoste te ajută să faci fiecare pas spre viitorul dorit, copilăria în care te-ai jucat șotron, elasticul, v-ați ascunselea, pasiuni precum muzica și sportul… aceste sunt temele pe care le vor susține în fața instituțiilor europene.

Iar dacă ar fi să invite alți tineri să ne cunoască țara le-ar vorbi despre Dunăre, despre Brâncuși, despre Eminescu și despre ceea ce înseamnă să fii tânăr european in România.

Dacă doriți să aflați mai multe despre acești tineri minunați, vă invităm să ascultați emisiunea realizată de Andrada Cojocaru.