Radio Iași: Mălina Strugaru,  Elevul Anului la Galele Excelenței în Educație

Radio Iași: Mălina Strugaru,  Elevul Anului la Galele Excelenței în Educație

124
0

În această ediție a emisiunii România de nota 10 vă prezentăm povestea de succes a Mălinei Strugaru, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național din Iași.

audio
please specify correct url

Rezultatele de excepție obținute la olimpiadele pe plan național și internațional, dar și la concursurile școlare, i-au adus titlul de Elevul Anului- acordat la cea de-a 6-a ediție a Galei Excelenței la Iași.
Tânăra are un palmares impresionant, ultimul ei succes fiind medalia de argint, cucerită anul trecut la Olimpiada Internațională de Stiințe ale Pamântului, din Franța.
De-a lungul anilor, Mălina a fost premiata la variate competiții, atât din sfera disciplinelor exacte – Matematică, Fizică, Chimie, cât și din aceea a științelor umaniste, cum ar fi Lingvistica.
Experiențele competiționale i-au lărgit orizontul de cunoaștere, au schimbat-o mult, devenind mai independentă și mai responsabilă.

Mălina Stugaru este convinsă că la baza fiecarei reușite stă pasiunea îmbinată, bineînțeles, cu studiul constant, iar in preajma competițiilor și cu pregătirea suplimentară.
Deși pentru Mălina studiul reprezintă o prioritate, își face timp și pentru activități extrașcolare, care îi aduc mari satisfacții și-i îmbogățesc experiența.
În urma participarii la Olimpiada de Lingvistică, i-a venit ideea să înființeze în cadrul Colegiului Național Clubul de Lingvistică și Criptografie, atrăgând la fiecare curs câte 30-40 de elevi. De asemenea, a organizat evenimentul caritabil Escape Room, iar fondurile strânse au fost orientate spre elevii cu dificultăți materiale. S-a implicat și în derularea unor acțiuni de voluntariat, unele dintre acestea facând parte din pogramul educațional Ajungem Mari, destinat copiilor din centre de plasament sau medii defavorizate.
Printre olimpiade, concursuri și proiecte, Mălina Strugaru nu își abandonează pasiunile – patinajul, înotul și desenul, iar când timpul îi permite citește, ascultă muzică si chiar cântă. Ultimele două cărți recomandate de sora sa și pe care le-a citit sunt: În numele Tatălui (și al Fiului) de Immanuel Mifsud și Confesiunile leoaicei de Mia Couto.
După absolvirea Colegiului Național din Iași, Mălina Srugaru dorește să urmeze cusurile Facultații de Medicină și Farmacie din Cluj. Deși inițial era tentată să se înscrie la o universitate de top din străinătate, acum este decisă să facă o carieră în România.

Redactor: Natalia Maxim, Radio Iași