Radio Reșița – Mereu la înălțime, cărășeanul Flaviu Cernescu, explorează limitele umane

Radio Reșița – Mereu la înălțime, cărășeanul Flaviu Cernescu, explorează limitele umane

94
0

Flaviu Cernescu este bănățeanul ale cărui aventuri au trecut de granițele României și au ajuns cap de afiș pe primele pagini ale publicațiilor din lume.

audio
please specify correct url

Flaviu Cernescu este originar din Bocșa, Caraș-Severin, are 35 de ani și de mic a fost pasionat de ”explorare”; a început cu escaladarea cireșului din curtea casei și a ajuns până la …356 de metri. Un an de metri!

Următoarea sa pasiune a fost bicicleta, dar a mai făcut un pas în explorarea acestui ”domeniu” în jurul vârstei de 20 de ani.  Astfel, a reununțat la o roată și la șa începând să se plimbe cu monociclul prin oraș. După o anumită perioadă,cea mai mare cucerire, în acest mod, a fost plimbarea cu monociclul pe marginea barajului Vidraru, la 166 de metri înălțime.

Nu s-a oprit aici: a sărit de pe diferite clădiri, le-a escaladat, apoi s-a lăsat ”cucerit” de disciplina Parkour; a făcut acrobații cu bicicleta, s-a cățărat pe cele mai înalte turnuri, coșuri de fum scoase din uz, a jonglat, le-a traversat, a sfidat limitele.

Despre toate acestea Flaviu spune că: ”toate aceste nebunii sunt nebunii doar pentru anumite categorii de oameni, pentru că dacă mergi mai departe ele devin normalitate”.

Flaviu Cernescu: întotdeauna a existat în mine a fost o chemare pentru explorare 

Nu a putut să se adapteze la munca de birou, chiar dacă a terminat Facultatea de Informatică și a avut un loc de muncă foarte bun. Flaviu nu s-a regăsit în această profesie; el a dorit să facă altfel de cercetări.

După anul 2010, a început să descopere ”mirajul” mersului în echilibru pe chingă – Slackline, momente unice care l-au determinat să le „exploreze” chiar și în film.

A început colaborarea cu regizorul reșițean Sabin Dorohoi, pentru documentarul Transilvania Dragon, dar unele imagini  de colecție au fost incluse și în videoclipul piesei ”Din toată inima pentru România” al trupei Voltaj. Documentarul „Transylvania Dragon” spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT din Caraş-Severin, care a renunţat la locul de muncă pentru a se dedica sportului şi acrobaţiei.

Bănăţeanul a traversat desculț, pe o coardă distanța de 50 de metri între două turnuri din Reșița, în aceeași manieră în care a filmat la Alba Iulia, Orăştie, Băile Herculane, Timişoara etc.

Anul trecut, cel supranumit “Balaurul din Banat”, şi-a luat partenera, Ena Zaur şi au plecat în Slovenia, unde au cucerit cel mai înalt coş de fum din Europa (în jur de 360 de metri).  Un an de metri, cum îi place lui Flavius să-l catalogheze. A escaladat deja cele mai înalte hornuri din România, pe primul loc fiind cel de la Baia Mare, înalt de 352 de metri.

Nuntă la peste 352 de metri înalțime

Un moment important pentru tânărul Flaviu Cernescu a fost nunta filmată chiar pe cel mai înalt coș de fum din România, cel de la Baia Mare. Toată aventura a fost filmată, iar apoi Flaviu Cernescu a postat imaginile pe contul său de Youtube.

”Acțiunile mele nu vreau să se confunde cu vandalismul. Eu ajung în acele locuri, le explorez, dar nu le afectez integritatea, sunt mereu prudent în ceea ce fac, doresc să ajung acasă nevătămat, să povestesc și altora ce trăiri am avut acolo, la înălțime.”

Flaviu Cernescu se descrie simplu și plin de modestie: un Om, atât!

Și ar mai asocia alte două cuvinte: libertate și aventură, nicidecum adrenalină!

Dar, pentru a vă convinge, vă invităm să ascultaţi emisiunea România de nota 10 realizată de Cristina Corocan.