Radio Cluj: Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi performanţele ei

Radio Cluj: Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi performanţele ei

122
0

Instituţie de învăţământ superior şi cercetare, cu caracter public, de stat, UNIVERSITATEA „1 DECEMBRIE 1918” DIN ALBA IULIA a aniversat, anul trecut, un sfert de secol de existenţă fiind înfiinţată în anul 1991.
Universitatea este situată în chiar centrul cetăţii istorice Alba Carolina, beneficiind de atmosfera specifică a locurilor încărcate de istorie, dar bucurându-se şi de facilităţile oferite de primul „oraş smart” din România.

”Programele derulate în fiecare an ţin cont de cerinţele de pe piaţa muncii, Universitatea fiind într-o permanentă legătură cu angajatorii şi sondând opiniile acestora privitoare la nevoia de îmbunătăţire a conţinuturilor teoretice şi a aptitudinilor practice pe care cei aproximativ 5000 de studenţi trebuie să le dobândească. O atenţie deosebită se acordă organizării în condiţii optime a practicii de specialitate, sub coordonarea unor tutori specialiţti în diverse domenii, instituţia având numeroase parteneriate şi fiind inclusă în programe de tip internship.
Prin programul managerial asumat, Universitatea ”1 Decembrie 1918” se concentrează permanent asupra creşterii valorii profesionale a absolvenţilor săi, a îmbunătăţirii programelor de studii, a promovării cercetării ştiinţifice de performanţă şi, nu în ultimul rând, asupra afirmării specificului său, folosind la nivel maxim patrimoniul uman, spiritual şi material de care dispune, dar şi resursele financiare. În prezent, dotarea laboratoarelor didactice şi de cercetare corespunde stadiului modern de dezvoltare a cunoaşterii ştiinţifice şi este comparabilă cu cea din universităţile dezvoltate din Europa.

Principiul care stă la baza întregii activităţi de promovare a imaginii UAB în societatea românească şi în comunitatea internaţională este cel al conştientizării importanţei Universităţii albaiuliene în arealul istoric, geografic, economic, social şi cultural în care funcţionează, ca instituţie orientată spre performanţă multiplă şi cu un înalt potenţial de formare de specialităţi în diverse domenii de interes major, recunoscuţi în plan europeran şi nu numai. Pe de altă parte, respectându-se unul dintre obiectivele de bază ale strategiei instituţionale – cel al internaţionalizării, s-a procedat la aplicarea unui plan de dezvoltare şi consolidare a relaţiilor cu parteneri din Europa şi din întreaga lume, în vederea diseminării oportunităţilor de studiu, practică şi de cercetare oferite studenţilor, crescându-se, astfel, semnificativ, şi gradul de atractivitate în rândul cetăţenilor UE sau din ţări terţe UE” – prof.univ.dr. Valer Daniel Breaz, Rectorul Universităţii ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
Din punct de vedere didactic Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, se situează în prima treime a clasamentului universităţilor din România, cu un corp profesoral foarte bine pregătit, studenţi bine pregătiţi uşor integrabili pe piaţa muncii. Cartea a fost şi rămâne un instrument de educaţie.

audio
please specify correct url

Realizator: Cezar Firu