Bucureşti FM: Hoseki by Ştefan-Andrei Mocanu – inspiraţia unor bijuterii hand-made pentru...

Bucureşti FM: Hoseki by Ştefan-Andrei Mocanu – inspiraţia unor bijuterii hand-made pentru cauze nobile

1109
0

În această ediţie a emisiunii România de nota 10, vă invit să îl cunoaştem pe Ştefan-Andrei Mocanu, un tânăr artist, elev al Colegiului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Ştefan îsi foloseşte talentul şi dexteritatea pentru a crea bijuterii deosebit de frumoase, având o atenţie foarte mare la cele mai mici detalii.

Această pasiune a sa, dupa cum ne-a povestit, a început acum 2 ani, când avea doar 15 ani. Vazând pe internet tot felul de bijuterii hand-made, create din sârmă de cupru, s-a decis să îşi încerce norocul şi răbdarea cu astfel de creaţii. Şi-a cumpărat, aşadar, materialele necesare şi s-a apucat de lucru.

Uşor, uşor, cu fiecare bijuterie, dragostea către această artă a început să înflorească, ajungând astăzi să creeze o multitudine de modele, care mai de care mai interesante.

În vara anului 2016, el s-a decis să devină ucenic. Spre mirarea sa, dupa doar o lună de ucenicie, maestra lui i-a spus : „Stefan, ai realizat într-o lună ce alţii nu pot face într-un an!” Acest început a fost îndeajuns de motivant pentru ca să îşi construiască un atelier pentru a lucra în timpul liber.

Am discutat despre ideea sa de business cu ajutorul căreia a ajuns în finala naţională a competiţiei „Compania Anului 2017” organizată de Junior Achievement Romania.

„Proiectul „Hoseki” (cuvânt de provenienţă japoneză care înseamnă „bijuterie”, înglobând pasiunea sa cu esenţa start-up-ului) s-a născut din dorinţa de a ajuta prin arta pe care o creează.

Hoseki este un magazin de bijuterii hand-made care creează colecţii cu scopul de a sprijini şi promova diferite cauze globale. Prima colecţie a proiectului este intitulată „Queen Bee”, având bijuterii inspirate de albine, pentru a aduce la cunoştinţă riscul de extincţie al albinelor şi pentru a sprijini diferite activităţi caritabile, prin donarea unui procent de 30% din profitul net al vânzărilor către organizaţii din domeniul apiculturii” ne spune Ştefan.

Prin înscrierea în această competiţie el a avut ocazia să intre tiptil în “apele antreprenoriatului”, învăţând despre dificultăţile unui antreprenor, gestionarea finanţelor, a problemelor echipei, studiind piaţa şi publicul ţintă, creând strategii de marketing şi promovare a  bijuteriilor sale.

Am discutat cu Ştefan Mocanu şi despre evoluţia sa ca persoană; cum în trecut era un copil timid şi retras, care şi-a găsit refugiu în cărţi de dezvoltare personală şi cum, intrând într-o introspecţie profundă, a ajuns să evolueze într-un tânăr optimist, cu zâmbetul pe buze, gata să ofere lumii o frântură din bucuria lui, prin creaţiile sale.

Legătura sa cu familia este una foarte strânsă, aceştia sprijinindu-l prin vorbe bune, sfaturi şi motivându-l să continue, pe calea lui către fericire, bijuteria.

Datorită colecţiei „Queen Bee” a ajuns să intre în colaborare cu firma Shukar Bijoux, prin care îşi va face debut-ul la evenimentele de fashion&beauty din sezonul toamnă-iarnă.

Pentru Ştefan Mocanu, o Românie de nota 10 este o ţară în care tinerilor le sunt prezentate , de la bun început, multitudinea de domenii în care se pot implica, motivându-i să îşi găsească pasiunea, din timp, pentru a putea să o urmeze şi, în final, să îndrăgească profesia aleasa de ei. O Românie de nota 10 este o ţară în care arta este apreciată la grandoarea sa, deoarece mulţi artişti aleg să îşi lase pasiunea şi visul doar pentru a lucra, fără satisfacţie, într-un domeniu care le oferă doar stabilitate financiară, dar nu şi emoţională.

Vă invităm să ascultaţi emisiunea realizată de Camelia Teodosiu.

audio
please specify correct url