Radio Târgu Mureş: Noi generaţii de campioni scriu istorie în domeniul fotbalului

Radio Târgu Mureş: Noi generaţii de campioni scriu istorie în domeniul fotbalului

165
0

Sub îndrumarea profesorului Gabriel Codruţ Morariu, noi generaţii de campioni scriu istorie în domeniul fotbalului

Diferenţa între un competitor amator şi unul de performanţă este dată întotdeauna de perseverenţă, ambiţie şi dorinţa de autodepăşire.

Vă invităm să îl cunoaşteţi astăzi pe Gabriel Codruţ Morariu, profesorul care a crezut în visul său reuşind să atingă, alături de elevii săi, cele mai înalte piscuri ale împlinirilor pe plan sportiv. Echipa de băieţi U10 a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din Tg-Mureş, antrenată şi formată de Codruţ Morariu, a cucerit medaliile de aur ale „Cupei Tymbark Junior”, competiţie organizată în Timişoara, anul acesta, în perioada 24-25 mai, de Federaţia Română de Fotbal şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Cea mai recentă performanţă a elevilor de la „Rebreanu” vine ca o încununare a eforturilor depuse, după rezultatele remarcabile ale anilor precedenţi: titlul de Campioane Naţionale la secţiunea Fotbal feminin, ciclul primar, 2016, cel de vicecampioni în 2012, în cadrul competiţiei „Hagi Danone”, dar şi cu clasări constante pe podiumurile competiţiilor interşcolare. Sub îndrumarea profesorului Gabriel Codruţ Morariu, prin credinţă, stăruinţă şi răbdare, noi generaţii de campioni scriu istorie în această unitate şcolară din Tg-Mureş.
Pentru Gabriel Codruţ Morariu, fiecare an şcolar reprezintă un nou început, fiecare zi a lui, o nouă provocare, fiecare oră de curs, un nou „spectacol” pe scena devenirii vieţii.
Profesorul Codruţ Morariu a reuşit să formeze o adevărată dinastie a campionilor la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Tg-Mureş, unde este dascăl. A ales cariera didactică pentru a-şi împlini totodată şi pasiunea pentru sport, muzică şi teatru, iar gustul pentru fotbal spune că l-a moştenit de la părinţi.
Codruţ Morariu deţine un mic record în domeniul voluntariatului, a fost desemnat „Voluntarul anului în domeniul sport şi recreere” în anii 2011, 2012, 2013 şi 2016. Ne-a mărturisit că aceste ore de voluntariat l-au ajutat să sudeze colectivele de care era răspunzător, reuşind să realizeze trecerea de la „eu” către „noi”.

Copiii timpurilor actuale se află în permanentă căutare de modele. Parcursul educativ al profesorului Gabriel Codruţ Morariu este bazat pe implicare, punctualitate, dăruire şi coeziune.
Stabilirea legăturilor de încredere, bazate pe comunicare şi respect reciproc este tehnica de succes aplicată de profesorul şi antrenorul Gabriel Codruţ Morariu, sprijinindu-i pe astfel, pe elevii săi, să îşi învingă temerile, în drumul lor spre cuccerirea performanţei sportive.
Astfel, rezultate remarcabile în domeniul fotbalistic şcolar au început să apară din anul 2007 şi continuă până în prezent.
Fotbalul nu a fost niciodată un sport agreat în rândul fetelor. Cu toate acestea, o echipă inimoasă de fete, de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Tg-Mures, frumos sudată de profesorul Codruţ Morariu, a renunţat le tentaţiile tinerei generaţii, reuşind cucerirea titlului de Campioană naţională, în cadrul turneului final al Olimpiadei naţionale a Sportului Şcolar, ediţia 2016.
„Cu credinţă şi stăruinţă, încă o biruinţă!” a fost mesajul profesorului Gabriel Codruţ Morariu, după câştigarea aurului la Cupa Tymbark junior, competiţie organizată în Timişoara, anul acesta, în perioada 24-25 mai, de Federaţia Română de Fotbal şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Un drum început în septembrie 2016, un parcurs presărat cu seriozitate, implicare şi devotament i-a condus pe aceşti copii ambiţioşi, înscrişi în clasele a III-a şi a IV-a ale Şcolii Gimnaziale “Liviu Rebreanu” din Tg-Mureş , la cea mai înaltă treaptă a podiumului naţional.
Veres Balasz, Porkolab Richard, Mireştean Ciprian, Torok Peter, Bota Eric, Bandar Robert, Togănel Andrei, Moldovan Horea, Vaina David, Vlad Andrei, Nagy Norbert, Gyorfy Attilla, Simon Mark şi Grama Vlad, îndrumaţi de profesorul Codruţ Morariu, au demonstrat că prin stăruinţă şi credinţă, implicare şi răbdare, au reuşit să învingă în drumul spre succes.
Porkolab Agnes, mama lui Porkolab Richard, fundaş al echipei câştigătoare, îl însoteşte pe fiul său la toate meciurile, a desluşit toate trucurile fotbalului şi este convinsă că sprijinul galeriei este un factor decisiv în câştigarea partidelor de fotbal.

În perioada 24-25 mai 2017, la baza sportivă „Colterm” din Timișoara s-a jucat fotbal cu mult patos și implicare pentru câștigarea unuia dintre cele mai râvnite trofee ale elevilor din toată țara: “Cupa Tymbark Junior”. La categoria Băieți U10 câștigătorii locului I au fost sportivii de la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Tg-Mureș. Copiii au experimentat emoţii puternice în meciurile finale, dar au fost încurajaţi spre câştigarea marelui titlu, de profesorul şi antrenorul Codruţ Morariu, un adevărat îndrumător pentru mulţi actuali şi viitori campioni sportivi. Multe mulţumiri si felicitări din partea acestor copii minunaţi, se îndreaptă spre profesorul model, Gabriel Codruţ Morariu.

audio
please specify correct url