Constanța: Doina Caramzulescu, vocea și spiritul Radio Vacanța

Constanța: Doina Caramzulescu, vocea și spiritul Radio Vacanța

248
1

Nici o vară fără Radio Vacanța, așa încât în emisiunea România de nota 10 din această săptămână, vă invităm să o cunoașteți pe cea care a fost numită „Doamna Radio Vacanța” – Doina Caramzulescu, jurnalista cu vocea inconfundabilă care ne aduce atâta bucurie pe undele radio dar mai presus de toate, ne dăruia un sentiment de libertate după care tânjeam cu toții în perioada comunistă.

”Nu ştiu, pentru mine era o fericire să mă apropii de microfon, în primul rând pentru că eram fericită că pot să vorbesc la microfon. Şi încercam întotdeauna să găsesc un cuvânt frumos pentru toată lumea. Mai mult decât atât, mi-a plăcut atât de mult Radio Vacanţa încât nu m-am limitat numai la emisiunile în limba engleză, m-am implicat în tot ce mă puteam implica. Iar faptul că veneau oameni, veneau fetiţe de liceu şi-mi cereau autografe, pentru mine era o bucurie nemaipomenită. Asta reprezenta adevărata satisfacţie. Radio Vacanța era unic, transmitea în cinci limbi străine“, spune Doina Caramzulescu.

Veți afla mărturisiri interesante și pline de nostalgie ale unei jurnaliste îndrăgostite de profesia ei și care a iubit nespus publicul și munca la microfonul acestui post de radio unicat în Europa- Radio Vacanța. Pentru epoca respectivă, era un post de radio inedit: se asculta muzică străină la care altfel publicul nu avea acces iar știrile erau redactate și prezentate în cinci limbi străine.

La început, a vrut să devină actriță dar destinul Doinei Caramzulescu a pregătit altceva pentru ea. Era în clasa a IX-a când a recitat Scrisoarea a III a de Mihai Eminescu şi a înţeles că are darul oratoriei.

„Se pare că am citit-o atât de bine, cu atâta suflet, cu atâta pathos, încât toată clasa a tăcut din gură. Şi atunci mi-a venit mie ideea să mă fac actriţă. Bine că nu m-am făcut că nu aş fi avut talent. Am dat la teatru şi am căzut cu surle şi trâmbiţe şi sunt fericită că am căzut… (…) Am făcut eu socoteala ce ştiu să fac şi am dat la engleză. (…) Eu sunt convinsă că există un destin pentru fiecare, cu bune şi cu rele şi că ceea ce ne este dat, asta aveam!“, crede Doina Caramzulescu.

După ce a terminat studiile, a ajuns la radio, la secția de limbi străine, iar la 22 de ani începea să scrie istorie la Radio Vacanța – brand jurnalistic care în această vară împlinește 50 de ani de la înființare.

audio
please specify correct url

1 COMENTARIU

Comments are closed.