Radio Reșița – Ciclistul reșițean Daniel Crista se întrece cu cei mai...

Radio Reșița – Ciclistul reșițean Daniel Crista se întrece cu cei mai buni rutieri ai lumii

305
1

Reșițeanul Daniel Crista este unul dintre cei mai buni cicliști români la ora actuală. Legitimat la Clubul Steaua București și la o echipă din Danemarca, are înregistrate o serie de rezultate meritorii la diverse competiții naționale și internaționale. Are 26 de ani și a mai evoluat la cluburile Dinamo București, Tușnad Cycling Team, Petrolul Ploiești. A terminat Facultatea de Ecologie și Protecția Mediului în Timișoara și în prezent urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport de la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița.

Totul a început la Asociația Bike Attack Reşiţa, unde a prins gustul ”pedalatului” și a participat la mai multe ieșiri în natură pe bicicletă.  În 2008 și-a cumpărat prima cursieră, cu ocazia participării în primul concurs oficial, unde a ocupat locul 4 din sute de participanți. La 18 ani a devenit campion național de juniori, legitimat fiind la CS Dinamo București.

”Mă simțeam super, atunci; eram singurul reșițean legitimat la un club din țară. Și acum e la fel. Am avut și o perioadă dificilă, în care am suferit un accident destul de grav, în anul 2010, când am căzut într-o competiție, la Timișoara. M-a ținut departe de cursieră cam un an de zile. Când am revenit, însă am fost și mai motivat, a spus Daniel. ”

Daniel Crista a obținut numeroase rezultate meritorii: locul I la Campionatul Național de Mountain Bike, pe podium în Campionatul Național de șosea, locul 7 în Turul Ungariei și al Ținutului Secuiesc, cel mai bun sprinter în Turul Sibiului.

Recent a participat la Turul Bihorului, competiție de nivel internațional, unde a ocupat locul 2 în clasamentul sprinturilor intermediare, iar la finalul săptămânii trecute a fost prezent în Turul Serbiei, concurs cu același statut ca și Turul Bihorului, unde a trecut linia de sosire pe locul 8 în prima etapă, locul 16 în a doua și locul 18 în a treia etapă. În clasamentul general, este pe locul 13 și a câștigat în topul cațărărilor intermediare – un rezultat foarte bun pentru România!

De asemenea, Daniel Crista a rulat în Turul Rhône-Alpes Isère, cursă disputată în sud-estul Franței ce a adus la start trei echipe ce vor participa anul acesta în Turul Franței. A ocupat în final locul 15, după sute de km parcurși în doar 4 zile.

”La competiție au participat sportivi faimoși, printre care Thomas Voeckler din Franța. De asemenea au fost prezenți rutieri de la echipe, ce evoluează în Turul Franței. Am reușit în ultima etapă să vin pe locul 15. A fost un concurs de 4 zile și în fiecare zi am avut de parcurs între 160 și 190 de km”,a spus Daniel.

Daniel își dorește să participe la Jocurile Olimpice

Doar 70 de cicliști au încheiat Turul Rhône-Alpes Isère, iar tocmai în ziua cu cele mai grele condiții meteorologice, Daniel Crista a obținut cea mai bună clasare, un loc 15 muncit și izbutit în fața unor rutieri de la echipe mult mai mari. Reșițeanul, legitimat la Steaua București și care are 26 de ani își dorește să acumuleze cât mai multe puncte internaționale (UCI), pentru a se putea califica la Jocurile Olimpice din 2020.

Daniel Crista a făcut obiectul unor cercetări științifice, în care specialiști în domeniu au studiat posibilitățile sale fiziologice. Nutriționistul sportiv, dr. Șerban Damian, se declară încântat că a avut plăcerea să-l cunoască și să-l testeze pe unul dintre cei mai buni cicliști din România, pe care speră să îl vadă în topul mondial al cicliștilor.

O emisiune realizată de Cristina Corocan

audio
please specify correct url

1 COMENTARIU

Comments are closed.