Bucureşti FM: Cum proiectăm o Românie pentru o Europă Unită

Bucureşti FM: Cum proiectăm o Românie pentru o Europă Unită

168
0

În această ediţie a emisiunii noastre ne propunem să conturăm o Românie de nota 10, în contextul unor proiecţii controversate privind viitorul Uniunii Europene.

Pare greu de crezut, dar sunt şi oameni care se întreabă, cu multă responsabilitate, care poate fi rolul lor într-o lume afectată de schimbările ce par a fi greu de controlat.

  • Consecinţele Brexit-ului se vor face din ce în ce mai simţite.
  • Președintelui Statelor Unite ale Americii Donald Trump vede, din exterior, o Europă care a început să se regrupeze, după ce iniţial a fost destul de pesimist în această privinţă.
  • Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, a lansat mai multe scenarii referitoare la posibilul parcurs al Uniunii Europene, iar așa-numita Declarație de la Roma stabilește, după 60 de ani de la semnarea Tratatului care a pus bazele Uniunii, jaloanele strategiei de viitor a Uniunii Europene pentru ca aceasta să fie „mai puternică şi mai rezistentă”.

Proiectul Europei viitoare este în atenția întregului continent, de aceea a proiecta o Românie de nota 10 este o temă foarte importantă în contextul socio-politic actual.

O Românie de nota 10 necesită în primul rând implicare din partea celor care doresc schimbarea.

Acestea sunt premisele temei de astăzi: Cum proiectăm o Românie pentru o Europă Unită.

Publicaţia multimedia Calea Europeană citează, într-un articol, administrația Prezidențială care a transmis, în contextul Declaraţiei de la Roma, “un semnal clar că statele membre ale UE trebuie să rămână unite, coerente și angajate să conlucreze pentru o Europă puternică, bazată pe valori și incluzivă, care să fie în măsură să recâștige încrederea cetățenilor europeni”.

Vă propun să aflăm, împreună cu invitaţii emisiunii, cum se poate construi o Cale Europeană accesibilă din punct de vedere al comunicării informaţiei atât de

Cu o atitudine optimistă şi încrezătoare, chiar dacă aparent totul în jur pare să se destrame, vă invit să ascultaţi părerile şi opiniile invitaţilor noştri, care îşi dedică activitea profesională pentru a construi o Europă modernă, care poate fi asociată de cetăţenii ei, cu spaţiul numit Acasă.

Este vorba depre Dan Cărbunaru – Directorul publicaţiei multimedia Calea Europeană, jurnalist şi cunoscut analist al problematicii europene şi despre europarlamentarii: Maria Grapini din partea grupului parlamentar al socialiștilor şi democraților, Iuliu Winkler care provine din rândurile Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Marian-Jean Marinescu şi Siegfried Mureșan din partea Partidului Popular European.

Vă invităm să ascultaţi o ediţie a emisiunii România de nota 10 în care ne-am propus să creştem nivelul de încredere în schimbarea care poate veni dinspre fiecare dintre noi. Important este să redescoperim şi să susţinem ceea ce este cu adevărat de valoare dincolo de ambiţiile şi interesele personale.

audio
please specify correct url

Realizator Camelia Teodosiu