Radio Iaşi:  Ovidiu Avădanei – „Matematica, un mod de a inţelege lumea”

 Radio Iaşi:  Ovidiu Avădanei – „Matematica, un mod de a inţelege lumea”

263
1

Ediţia de astăzi a emisiunii România de nota 10 îl are ca protagonist pe Ovidiu Avădanei, student în anul I, la Facultatea de Matematică a Universităţii  „Al.I.Cuza Iaşi”.  Are 20 de ani şi este unul dintre cei mai medaliaţi tineri ieşeni la competiţiile de matematică desfaşurate în ţară şi peste hotare.

Absolvent al Colegiului Naţional „Emil Racoviţă’’, Ovidiu Avădanei a reprezentat în 2016 România la prestigioasa Olimpiadă de Matematică de la Hong Kong, unde a obţinut medalia de argint.

După această victorie, tânărul a participat alături de alţi studenţi ai universitătii ieşene, la Olimpiada Internaţională de Matematică SEEMOUS din  Macedonia, de unde s-a intors cu un nou trofeu – medalia de aur.

De universul formulelor şi al calculelor este atras încă din clasele primare, reuşind să dezvolte pe parcurs o adevărată pasiune pentru matematică. Această disciplină i-a adus multe satisfacţii, iar fiecare competiție reprezenta o oportunitate de a se perfecţiona şi de a-şi depaşi limitele.

Tânărul susţine ca la baza oricărei performanţe stau perseverenţa, răbdarea, autodisciplina şi, evident, curiozitatea.

În perioada liceului a fost îndrumat în traseul său spre performanţă de profesorul şi dirigintele Cătălin Budeanu. Meritele discipolului şi ale mentorului au fost recunoscute şi răsplătite fiind desemnaţi „Elevul Anului” şi, respectiv,  „Profesorul Anului”, la Gala Excelenţei în Educaţie, eveniment organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Ovidiu Avădanei este membru fondator al Clubului IQ – Iaşi, primul de acest gen din ţară, care şi-a propus să stimuleze excelenţa.

A urmat şi un curs de citire rapidă, care l-a ajutat să-şi crească viteaza în lectură, dar şi în gândire.

În timpul liber preferă să citească şi să se antreneze în taekwondo, dar matematica rămâne prima alegere în viaţa sa, prin care înţelege şi descoperă lumea.

Experienţa lui Ovidiu Avădanei poate fi o sursă de inspiraţie pentru mulţi tineri, iată de ce vă invităm să îi aflaţi pe larg povestea într-o emisiune realizată de Natalia Maxim.

audio
please specify correct url