Radio Timişoara: Artă stradală la CheckART Carnaval

Radio Timişoara: Artă stradală la CheckART Carnaval

282
1

În perioada 31 martie- 1 aprilie, zeci de personaje de poveste, din România și din afara țării, vor anima pieţele din centrul Timişoarei în cea de-a doua ediţie CheckART- primul festival de artă stradală din Timişoara făcut de tineri pentru comunitate. De data aceasta, evenimentul va lua forma unui carnaval și are o provocare pentru toți timișorenii: „Cum ar fi să mergi prin centrul Timișoarei și să îți apară în față o păpușă de dulciuri? Sau o statuie-vânt? Sau tablouri care dansează? Ți se pare că e o poveste, nu? Ai dreptate, așa și este! Acum, Check-ART îmbracă haine de carnaval, așa că își pune și măștile pe față, dar te invită și pe tine să îți pui o mască și să îți iei un costum. Doar vrei să faci parte din poveste, nu? Ai văzut vreodată tablouri care dansează? Le vei vedea acum, în Piața Libertății”.

Vineri şi sâmbătă, de la ora 17:00, timisorenii care vor ajunge în zona centrala a orasului vor putea fi parte dintr-un spectacol complet de pantomimă, mimă, teatru, dans, pictură 2 D, jonglerii cu foc, sau acrobaţie, în care actul actul artistic va fi interpretat de tineri artişti, majoritatea debutanţi, dar şi de tineri voluntari din cadrul programului nostru. De asemenea, în spectacol vor fi incluşi şi mai mulţi tineri care provin din categorii defavorizate, dar şi invitaţi din Cluj-Napoca şi Novi Sad. Cu toţii vor juca rolul unor personaje de epocă, zâne, statui, mimi, bufoni, statui vivante, statui care levitează şi multe altele.

Tehnicile de pictură 2D, prin care mai multe persoane vor fi pictate şi se vor confunda cu tablourile, vor oferi efecte vizuale deosebite. Ulterior, „tablourile umane” vor transforma Piața Libertății în ring de dans, și îi vor invita pe participanți la vals lent, dans clasic, hip-hop sau dans contemporan.

CheckART Carnaval este o acţiune organizată de tineri, în cadrul Timişoara-Capitala Tineretului din România, la iniţiativa Franciscăi Hoca-Virag, balerină a Operei Naţionale din Timişoara.

O emisiune realizata de Simona Pele.

audio
please specify correct url

Din luna mai 2016 până în luna mai 2017, Timişoara este prima Capitală a Tineretului din România. Programul, desfăşurat sub sloganul Check-OUTimişoara, este implementat de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş – FITT, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Băncii Comerciale Române.

 

 

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.