Elevii constănțeni, din nou campioni la inovație

Elevii constănțeni, din nou campioni la inovație

59
1

O echipa formata din cinci elevi constanteni va reprezenta Romania la finala europeana a competitiei “Sci-Tech Challenge 2017” dupa ce , anul trecut, in acelasi concurs, pe podiumul de la Bruxelles a ajuns tot un grup de tineri de la malul marii.

Aflata la cea de-a V-a editie in Romania, competitia incurajeaza tinerii sa isi aplice cunostintele in domeniile stiintei, tehnologiei, ingineriei si matematicii si sa isi dezvolte creativitatea si aptitudinile antreprenoriale.

La finala nationala care a avut loc pe 4 martie la Constanta si la care au participat in total 110 elevi, castigatorii care au surprins juriul cu ideile lor innovative sunt Constantinescu Adriana-Didona, Balan Andreas, Costea Andrei, Cojocaru Andreea, Constantin Bratescu si Bului Dan Andrei.

La editia din acest an, elevii constănțeni au fost provocați să conceapă soluții inedite pentru autoritățile locale, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră provenite de la autoturisme, cu 40%, până în 2040.

Transportul în comun mai dezvoltat și realizat cu autobuze electrice, modificarea suprafeței de transport pentru a genera energie, promovarea mersului pe bicicletă, suplimentarea motoarelor existente cu alte surse de energie verde au fost doar unele dintre ideile câștigătoare ale tinerilor constănțeni.

Elevii câștigători vor ajunge în finala europeană a competiției Sci-Tech Challenge, care se va desfășura pentru a doua oară online, în data de 21 martie a.c. Elevii constănțeni vor concura împotriva câștigătorilor finalelor naționale din celelalte șase țări participante: Belgia, Italia, Franța, Olanda, Norvegia, și Marea Britanie.

In emisiunea “Romania de nota 10” realizata de Magda Chirana , le cunoastem povestea, aflam ce ii motiveaza si spre ce cariera se indreapta.

1 COMENTARIU

Comments are closed.