Radio Reșița: Ionuț Vișan – tânărul care îmbogățește CV-ul cultural al României

Radio Reșița: Ionuț Vișan – tânărul care îmbogățește CV-ul cultural al României

163
0

Ionuţ Vişan este un tânăr actor care s-a impus pe scena teatrală din România prin rolurile făcute la lumina rampei în Ploieşti şi Bucureşti. Mentorul său este Ştefan Iordache şi motto-ul său: „Iubeşte arta din tine şi nu pe tine în artă”, conform teoriei lui Konstantin Sergheevici Stanislavski, teoreticianul rus după care se ghidează şcoala românească de teatru.

A debutat pe scena teatrului reşiţean, elev fiind în clasa a noua şi a fost o iubire la prima vedere, după cum mărturiseşte:

„Iubirea pentru teatru a început într-o seară de vară frumoasă, la final de stagiune, când am ajuns la un spectacol de teatru al Teatrului G.A. Petculescu atunci, acum Teatrul de Vest Reşiţa, care se chema -Iluzia optică-am fost profund marcat şi  a fost o iubire la prima vedere. Familia nu m-a luat în serios din primul moment, dar văzând că iubirea aceasta persistă mi-a acordat încrederea ei”.

Ionuţ Vişan este un artist care-şi împarte cu succes viaţa artistică cu cea personală, alături de soţia sa, tot actriţă şi de curând alături de fiul lor.

Actualmente actor al Teatrului Mic din capitală, tânărul care visa în copilărie să se facă astronaut, dăruieşte spectatorilor aripi pentru a zbura într-o galaxie unde Frumosul va salva lumea.

Îşi doreşte să revină şi să joace şi în oraşul natal, Reşiţa, pentru a dărui tinerilor şansa de-a crede în visele lor, fiindcă atunci când crezi în ceea ce faci cu siguranţă destinul este de partea ta. Bucureştenii îl pot vedea pe Ionuţ Vişan în spectacolul „Deşteptarea primăverii”, de Frank Wedekind, pe scena Teatrului Mic, un spectacol al cărui mesaj este extrem de actual, fiindcă până la urmă teatrul este viul pentru vii.

Ionuţ Vişan este încă un tânăr care dă consistență CV-ului cultural al al României nota 10.

Vă invităm să ascultaţi emisiunea realizată de Anca Bica Bălălău!

audio
please specify correct url