Radio Iași: Pledoarie pentru Artă

Radio Iași: Pledoarie pentru Artă

221
0

Alexandra Floarea și Alexandru Floarea  – doi frați pasionați de artă și design

Invitații primei ediții din 2017, a emisiunii România de nota 10, sunt Alexandra și Alexandru Floarea, pentru care arta este un mod de a fi, de a se exprima și a trăi.


Ambii au absolvit Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design a Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași.
Alexandru a ales design-ul vestimentar, iar Alexandra a optat pentru artele plastice, urmând și studiile masterale în acest domeniu.
Palmaresul celor doi artiști cuprinde numeroase expoziții personale și de grup, organizate în diverse orașe ale tarii – Iași, București, Constanța, Bistrița, Suceava, Hunedoara, Deva, Sibiu, dar si peste hotare.
Alexandra și Alexandru au colaborat și au expus împreună pe simezele Galeriei de Artă Grand Hotel Traian din Iași, în cadrul proiectului expozițional Black Subdivisions. Artiștii au prezentat publicului o colecție de creații și accesorii de design vestimentar, precum și o serie de lucrări de grafică și pictură.
Creațiile lor au mai fost expuse cu prilejul unor evenimente culturale ale Iașului – Festivalul Internațional al Educației, Festivalul Florilor de Tei, Noaptea Albă a Galeriilor și Atelierelor, Ziua Cafelei, Street Delivery.


Alexandru Floarea a avut șansa să reprezente România la ediția din 2016 a Festivalului Internațional de Artă și Modă de la Bilbao, în Spania, numărându-se printre finaliștii concursului. La acest eveniment international de modă a participat cu piese din colecțiile Dni-Powstania și Black Subdivisions.
Din 2016 Alexandra Floarea face parte din echipa de artiști, care s-a implicat în realizarea unui nou proiect numit Hubrica, proiect care se adresează creatorilor ieșeni din diferite domenii.
Cei doi frați artiști dețin și o serie de premii, pe care le-au obținut la diverse manifestări expoziționale: Diploma, Salonul de Artă Artis, Atelier 35, Junior Designer sau Festivalul Florilor de Tei.
Așadar, vă invităm în universul artistic al fraților Alexandru și Alexandra Floarea prin intermediul acestei ediții a emisiunii România de nota 10.

audio
please specify correct url

Redactor – Natalia Maxim(Radio Iași)