Bucureşti FM: În vizită la CENTRUL EUROPEAN CULTURAL SI DE TINERET PENTRU...

Bucureşti FM: În vizită la CENTRUL EUROPEAN CULTURAL SI DE TINERET PENTRU UNESCO „NICOLAE BALCESCU”

297
0

Bun găsit în spaţiul României de nota 10. Am să încep prin a vă spune, ca între prieteni, că cineva m-a îndemnat să vizitez Centrul european Cultural şi de Tineret UNESCO – Nicolae Bălcescu, pentru că aici există mult potenţial de a construi o Românie de nota 10.

sigla

Vă invit, aşadar, şi de această dată, într-un loc unde vă puteţi alege diferite roluri – toate pline de importanţa dată de puterea imaginaţiei, a viziunii creative, a implicării admiratorului de frumos. Puteţi fi artist, întreprinzător, organizator, spectator sau orice alt rol care întregeşte tabloul acestui spaţiu.

Protagoniştii acestei ediţii sunt Alexandra Dobre – Directoarea acestui Centru şi îndrăgitul actor Silviu Biriş – un entuziast al scenei artistice româneşti în care te poţi manifesta creativ fără rabat de la ceea ce reprezintă valori reale.

Invitaţii emisiunii sunt de fapt gazdele noastre care, cu multă încredere şi bucurie, ne întâmpină la Centrul european Cultural şi de Tineret UNESCO – Nicolae Bălcescu unde se petrec şi se organizează evenimente foarte apreciate de public.

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „NICOLAE BALCESCU” – este un serviciu public aflat în subordinea Consiliului Local și Primăriei Sectorului 4 din București, ce are ca principal obiect de activitate derularea de proiecte culturale locale, naționale și internaționale.

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „NICOLAE BALCESCU” își propune să iniţieze şi să dezvolte legături cu instituţii publice, asociaţii culturale şi alte structuri neguvernamentale, în scopul diversificării ofertei culturale locale, al promovării identităţii culturale a sectorului 4 și a oraşului Bucureşti.

Întreaga activitate cultural artistică este susținută prin colaborări cu artiști profesioniști (regizori, actori, scenografi ș.a.) sau neprofesioniști. Rezultatele acestor colaborări au fost vizibile în ultimii ani prin participarea la cele mai importante festivaluri de teatru atât din țară, cât și din străinătate.

Mai aproape de bucureşteni, în special cei ai sectorului 4, cei de la Centrul Cultural şi de Tineret Unesco au început din timp pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. Repetiţii, vizionări de piese, organizări de evenimente, tărguri, expoziţii, serbări şi multe altele…

Pe 8 decembrie, aici s-a jucat în avanpremieră piesa – Jumătatea mea Bărbatul, cu Cezara Dafinescu în rolul principal, în regia colegului nostru Toma Enache, iar premiera va avea în luna ianuarie.

Ascultaţi emisiunea noastră şi veţi deveni mai încrezători în ceea ce reprezintă o Românie de nota 10.

audio
please specify correct url