Târgu Mureș: Sportul de performanţă, un stil de viaţă pentru elevii Liceului...

Târgu Mureș: Sportul de performanţă, un stil de viaţă pentru elevii Liceului „SZASZ ADALBERT”

210
0

„Sportul este cea mai sănătoasă metodă de a învăţa”, aceasta este deviza liceului cu program sportiv „SZASZ ADALBERT” din Tg-Mureş. Misiunea acestei şcoli este dezvoltarea personalităţii elevilor responsabilizându-i, oferindu-le încredere, încurajându-le visele şi îndrumându-le paşii.

audio
please specify correct url

Sportul de perfomanţă pe care puţini aleg să îl practice, presupune o anumită aplecare spre o ramură sportivă dar şi calităţi genetice specifice. Drumul spre perfomanţă e presărat cu muncă, efort, durere, bătălii cu propria persoană, sacrificii si o permanentă nesiguranţă dată de accidentările care nu anunţă când vin.

Vă invităm să descoperiţi poveştile de succes ale elevilor de elită ai liceului cu program sportiv „SZASZ ADALBERT” din Tg-Mureş: fotbalişti, fotbaliste, gimnaşti, baschetbalişti, atleţi, antrenori care îi pregătesc şi îi susţin pentru a deveni cei mai buni dintre cei buni.

Centrul de Excelenţă Tricolorii Târgu Mureş, primul centru de pregătire la nivel naţional, pe ramură sportivă fotbal, funcţionează de un an şi jumătate la Tg-Mureş. Tineri talentaţi îşi desfăşoară activitatea aici, beneficiind de asistenţă tehnică, de instruire sportivă, instruire şcolară, dar şi de partide extrem de disputate.

Pe lângă performanţe extraordinare în fotbal elevii excelează şi la învăţătură, având rezultate deosebite.

Liceul cu program sportiv din TG Mureş se mândreşte cu mai multe grupe pe ramura sportive gimnastică: începătoare, avansate, performanţă, dar şi cu o grupă de majorete. Gimnasta Bianca Bărăianu este elevă în clasa a doua şi este pregătită de doamna profesoară Ioana Boantă. Cum a reuşit să facă performanţă  în gimnastică ritmică la doar 8 ani, am aflat chiar de la ea.

Francesca Poienar a început să practice gimnastica de la vârsta de 3 ani în Italia. În România, la liceul sportiv din Tg Mureş este antrenată de profesoara Alina Baciu şi de coregrafa Julieta Iordache, făcând parte din grupa de majorete a liceului. Primul concurs la care a participat, la Sighişoara, i-a adus locul 1 şi un premiu de originalitate. A continuat apoi cu un alt concurs important în Austria, obţinând alături de un trio, premiul întâi.

Printre excelenţele lotului de gimnastică ritmică de la liceul cu program sportiv din Tg Mureş se află şi Adamosi Klementina, elevă acum în clasa a X-a. Este membră a lotului national de junioare şi a câştigat până acum numeroase premii: locul 3 la campionatele naţionale şcolare, locul 3 la Cupa României 2013, Locurile 2 şi 3 la concursul international Spring Cup 2011, a participat de asemenea la cupa international Irina Deleanu şi la Cupa Mondială din Ungaria, în 2013.

Andrei Bold este elev în clasa a 2 a la Liceul sportiv din tg Mureş şi alături de antrenorul său Ioan Ghira reuşeşte să facă performanţă în gimnastică artistică încă de la o vârstă fragedă. DEspre exerciţiile sale preferate de gimnastică ne-a mărturisit mai multe în interviu.

Alexandru Seica are 17 ani şi este component al lotului naţional de baschet. Este jucător al echipei Bc Mures şi are numeroase performanţe în campionatul naţional .A fost declarat cel mai bun jucător la campionatul internaţional din Ungaria in 2011  şi 2012 şi a fost campion national la Olimpiada Naţională a sportului şcolar din Târgovişte în anul 2013. Ne vorbeşte despre secretul succesului său.

Sportul de performanță sădeşte în copil o disciplină asumată.

Păcălelile nu ţin. Cel mai rapid ajunge primul. Pentru a fi mereu primul, trebuie să munceşti. Vă invităm să îl cunoaşteţi şi pe Beke Alexandru. Practică atlestismul de la vârsta de 5 ani, are multe competiţii locale şi judeţene câştigate, însă cea mai mare performanţă a sa este titlul de campion naţional în anul 2015, la proba de 100 de metri viteză.