Liceenii români primesc burse de studiu în Marea Britanie prin programul...

Liceenii români primesc burse de studiu în Marea Britanie prin programul HMC

109
0

Elevii de liceu pot petrece clasa a XI-a într-o școală independentă din Marea Britanie, prin programul de burse HMC – Projects in Central and Eastern Europe, organizat de Junior Achievement (JA) România împreună cu Headmasters’ & Headmistresses’ Conference, în 14 țări din Europa Centrală și de Est.

Înscrierile pentru a 8-a ediție a programului au fost deschise, urmând ca elevii selectați să studieze în Marea Britanie în anul școlar 2017-2018, prin intermediul unei burse care acoperă taxele școlare, cazarea și cheltuielile de masă.

Mi-am dorit nespus de mult să fiu bursier HMC. Tot ce a urmat a fost ca un vis devenit realitate și m-a motivat să devin o persoană mai bună, mai responsabilă, care se gândește la cei din jur și la modalitățile în care îi poate ajuta. Am întâlnit oameni minunați, de la care am înțeles că nu destinația este cea mai importantă, ci drumul în sine și experiențele care te definesc ca individ.a declarat Rareș Pudrea, bursier HMC în anul școlar 2015-2016

Tinerii interesați pot trimite formularul de aplicație (în etapa de preselecție) până la 25 noiembrie 2016, conform cu indicațiile de pe www.jaromania.org/elevi/pagini/bursele-hmc, iar ulterior cei mai buni elevi vor participa la un test de limba engleză și un interviu cu reprezentanții HMC.

Până în prezent, 67 de liceeni români au obținut o bursă de studiu, iar această experiență i-a ajutat să își îmbunătățească cunoștințele de limba engleză și să își dezvolte diverse abilități, dincolo de spațiul academic, implicându-se în activități extracurriculare din diferite domenii (cultură, artă, sport ș.a.).

Perioada de studii petrecută în Marea Britanie este recunoscută de Ministerul Educației și Cercetării Științifice.