Radio Timișoara: Pitishow, o poveste care dureaza de 30 de ani

Radio Timișoara: Pitishow, o poveste care dureaza de 30 de ani

149
0

Un mix de improvizatie, recuperarea povestilor vechi si inventarea altora noi, Pitishow este o emisiune marca Radio Romania Timisoara. Copiii insotiti de personajul lor preferat, Piticul cel urat, au crescut, s-au schimbat, au invatat de toate plus ceva actorie, de la actrita Eva Labadi.

audio
please specify correct url

Spontaneitatea, libertatea de a fi cu bune si rele si simpatice indeletniciri  e una din cheile care fac jocul atat de placut si dorit chiar de copiii din Canada, Australia si America.

Avem asadar o emisiune radio si de aici pornind, ajungem la spectacole in aer liber, festivaluri si nu in ultimul rand actiuni de binefacere.

Eva Labadi Megyes este actriţă, regizoare, realizatoare de emisiuni pentru copii şi, intre 2011-2015, managerul Teatrului de păpuşi „Merlin”din Timişoara.

Nu există copil în Timişoara care să nu fi crescut, după Revoluţie, cu “Piticul cel urât”. Este un personaj de poveste inventat la începutul anilor ’90 de actriţa Eva Labadi. Din 1992 până în 2004, Eva a realizat emisiunea pentru copii „Piticul cel Urât”, de la TVR Timişoara, iar din 1992 până în ziua de astăzi, este realizatoarea emisiunii radiofonice „Piti Show”, de la Radio Timişoara.

De 30 de ani duce cu ea rolul de “copil”, prin emisiunile sale şi spectacolele de la teatrul de păpuşi din Timişoara, în festivaluri, show-uri stradale, reprezentaţii în Occident, cât şi la Facultatea de Actorie din Timişoara, unde este lector universitar (sau profesor invitat la Universitatea Queend din Ontario-Canada).

Este un om care şi-a dedicat toată viaţa teatrului de păpuşi şi copiilor. Rolul ei a fost de a face o altfel de educaţie cu cei mici, fără să pretindă vreodată statulul de vedetă sau rolul de persoană publică pe care-l îmbracă majoritatea celor care conduc în ziua de azi instituţii ori au activităţi sociale.

Eva Labadi are universul ei, alături de personaje din poveşti, înconjurată mereu de copii. Trăieşte pentru a împărtăşi şi a aduce un zâmbet şi fericire celor mici.