Radio Craiova: Medalii de aur şi argint pentru o Românie de nota...

Radio Craiova: Medalii de aur şi argint pentru o Românie de nota 10

190
0

Liliana Hinoveanu Ursu, realizatoarea acestei ediţii, ne face cunoştinţă cu Alexandra, Emanuel şi Marius. Ei fac parte dintre elevii şi profesorii „de nota 10”. Mai precis, este vorba despre Alexandra Udriștoiu si  Emanuel Dicu, elevi ai Colegiului  national Fratii Buzeti din Craiova, impreuna cu Marius Nicoli, profesorul lor de informatica.

Alexandra poartă aur, chiar dacă e demodat. Cel puțin pentru generația ei.

Lui Emanuel îi place argintul. Marius îi ajută să facă rost de aur și de argint. Din Balcani.

Alexandra si Emanuel au fost colegi de clasă în gimnaziu, acum sunt si în liceu.   Pe când erau în clasa a 7-a au fost în lotul național de juniori: Emanuel a mers la Shumen, a obținut argint, Alexandra a fost la Balcaniadă, a obținut bronz. Acum ambii au reprezentat România la balcaniadă, obținând aceste frumoase rezultate, Alexandra – aur, Emanuel – argint, chiar dacă i-a despărțit un singur loc în clasament și doar câteva puncte. Mult success in continuare!

Ei nu reprezintă Colegiul Național Frații Buzești din Craiova, fiindcă despre acesta se știe că e de nota zece la olimpiadele internaționale.Alexandra Udriștoiu, Emanuel Dicu și profesorul lor, Marius Nicoli, reprezintă o Românie de nota 10! Nu, nu o reprezintă. Ei o fac…

Pentru a vă convinge ascultaţi emisiunea România de nota 10, semnată de Liliana Hinoveanu Ursu, realizator la Radio Craiova.

audio
please specify correct url