Radio Târgu-Mureş: Pasiunea pentru cărţi şi cuvinte ce pot schimba lumea

Radio Târgu-Mureş: Pasiunea pentru cărţi şi cuvinte ce pot schimba lumea

233
0

Ligia Ungur: Nimic nu este imposibil. Am certitudinea că anumite cuvinte pot schimba lumea

audio
please specify correct url

Ligia Ungur este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Unirea din Târgu-Mureş. La doar 17 ani a reuşit performanţa de a se califica la selecţia mondială a Concursului Internaţional de discursuri EF Challenge, competiţie organizată de Qdays Educational Holidays. Tot anul acesta, Ligia a câştigat şi titlul de „Cititor al anului 2015”, secţiunea adolescenţi, premiu acordat în cadrul concursului de lectură Bătălia Cărţilor.

„Bătălia cărţilor” este un concurs de lectură adresat tinerilor şi adolescenţilor din România, un proiect iniţiat de Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj. Ligia a reuşit să prezinte în modul cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi a răspuns cel mai bine întrebărilor, devenind astfel Cititorul anului.


La ediţia din acest an a Concursului Internaţional de Discursuri EF Challenge s-au înscris peste 200 de elevi din toată ţara, primind provocarea de a găsi răspunsul la una dintre cele mai fascinante şi totodată intrigante întrebări din lume: „Crezi că nimic nu e imposibil?” Cele mai convingătoare 20 de discursuri au fost selecţionate pentru a participa la faza naţională a concursului.
La grupa de vârstă 15-19 ani, Ligia Ungur, pregătită de profesoara sa Tunde Pintilie, a câştigat premiul pentru Cel mai bun discurs, reuşind astfel să se califice la selecţia mondială a competiţiei.

Pe lângă pasiunea pentru lectură, Ligia Ungur încearcă să îşi valorifice cu succes şi talentul actoricesc, făcând parte din trupa de teatru pentru tineret „Guga Junior”, jucând în mai multe spectacole de succes.

Vă invităm să o cunoaşteţi pe Ligia Ungur, o tânără cu suflet cald, care datorită pasiunii pentru lectură a reuşit o dublă performanţă.
Despre talent oratoric, sensibilitate, putere de convingere, ambiţie, motivaţie şi pasiune aflaţi mai multe, ascultând România de Nota 10 – o ediţie realizată de Veronica Ilie.