Profesori din 25 de țări s-au adunat în Viena pentru a dezvolta...

Profesori din 25 de țări s-au adunat în Viena pentru a dezvolta un sistem educațional european mai eficient

58
0

Peste 150 de educatori și practicanți din 25 de țări s-au adunat în Viena pe 19 și 20 Septembrie pentru a lua parte la Summitul Internațional pentru Educatori organizat de JA Europe si de Camera Economică Federală a Austriei.

Oesterreich / Wien / WKO / JA Europe
Oesterreich / Wien / WKO / JA Europe

Tendințele globale afectează educația antreprenorială, făcând predarea un job mult mai atractiv și cum să încurajăm tinerii și să transforme abilitățile lor în capacități profesionale sunt unele dintre subiectele abordate pe durata Summitului, în cazul dezbaterilor și a grupurilor de lucru.

Puncte cheie:

“Resursele sunt acolo, în comunitatea noastră: profesori, întreprinderi, părinți, etc. Toată lumea poate contribui la promovarea modului de gândire antreprenorial al Tinerilor. Realizând și cultivând acest aspect este cea mai profitabilă cale de luat.”

Michael McShane, Adjunct fellow in Education Policy Studies, American Enterprise Institute

“Noi nu vorbim numai despre educatie, ci despre promovarea talentelor. Dezvoltând competențele antreprenoriale este o cale de a face asta. Nu putem rata aceasta oportunitate. (…) In ministerul noastru, împărtășim misiunea JA și credem în potențialul tinerilor.”

Michael Denes, Ministry of Education, Science, Research and Sport from Slovak Republic

“ESP este o calificare unica. Cel mai frapant feedback este atunci când studenții vorbesc despre competențele dobândite (asumarea de riscuri, gestionarea conflictelor). După ce petreci ceva timp cu voluntarii de afaceri te schimbă complet devenind mai încrezator.”

Friederike Sozen, Senior Advisor, Department of Educational Policy, Entrepreneurship Education, Austrian Federal Economic Chamber

“Părinții sunt conștienți de diferențele de competențe și știu că școlile nu pot fi pregătite să realizeze aceast decalaj în ceea ce privește metodologiile necesare. ESP este un minunat instrument pentru a închide acest decalaj. Nu este suficient să ai educație în afaceri. Trebuie să mergem la un nivel mai profund. Avem nevoie de un sistem complet de reproiectare a curriculei.”

Eszter Salamon, President, European Parents Association

“Rezultatele acestei conferințe mă face optimist. În raportul Eurydice realizăm că toate statele membre au ajuns la concluzia că educația antreprenorială este ceva important si cu toate acestea nimeni nu poate rezolva complet problema. Este esențial să îi faci pe toți să înteleagă că educația antreprenorială nu este legată doar de afaceri ci și despre pregătirea tinerilor pentru viața.”

Denis Crowley, Head of Unit – Innovation in Education EIT and MSCA, DG Education, European Commission