Radio Reșița: Ofițerul Bogdan Epure: ”cerul” nu este altceva decât casa...

Radio Reșița: Ofițerul Bogdan Epure: ”cerul” nu este altceva decât casa mea!

342
0

Bogdan este un tânăr care la vârsta de 32 de ani se poate lăuda cu un CV extraodinar. Cea mai măreață realizare a sa până acum este că și-a îndeplinit visul din copilărie – a reușit să devină pilot de linie!

S-a născut la Reșița în 15 mai 1984, cursurile universitare le-a urmat la București, unde a activat și într-o companie de marketing până la 28 de ani. A ajuns, datorită profesiei în Cehia, unde a realizat că dorește să se afirme și pe plan internațional. La Praga a luat-o de la capăt, dar mult mai decis spre a-și urma chemarea. A renunțat la serviciul din România și s-a mutat acolo, unde a urmat cursurile unei școli de zbor, specializată pentru a pregăti piloți de linie. A început studiile de aviație, reușind să obțină diferite licențe de zbor și s-a angajat la o cunoscută companie de zbor din Cehia.

Din această vară a primit certificatul de pilot de Boeing 737, un avion în care călătoresc 189 de pasageri. Este ofițer secund și zboară în prezent pe diferite rute din Europa. Își dorește să revină în România, să zbare de pe Otopeni în calitate de căpitan.

Reșițeanul Bogdan Epure:

”Pasiunea pentru zbor a existat pentru totdeauna. E profesie pe care nu foarte mulți oameni o au. Mi-am dorit din totdeauna să merg către aviație, din păcate n-am avut ocazia s-o fac mult mai devreme, dar aceasta nu a însemnat că mi-am stopat visul. Am decis că dacă asta este chemarea pe care o am, am mers mai departe fără ezitare. Părinții mei m-au crescut cu o independență incredibilă, să fiu responsabil de deciziile pe care le iau și dacă este cineva care mă oprește să nu-mi ating țelul, acela sunt eu. Le mulțumesc părinților mei, familiei mele pentru susținere. Sprijinul lor a venit mult mai devreme decât am ajuns eu în aviație, a venit încă din copilărie.

A deveni pilot nu este foarte ușor, dar în același timp nu e imposibil. Pentru a reuși în aviație, pentru a avea succes 90% trebuie să ai PASIUNE, iar restul dorința de a fi pilot.

Este o senzație specială și fiind acolo sus îmi dau seama că ”cerul” nu este altceva decât casa mea. Mă simt mult mai bine acolo sus, decât pe pământ. Fiindcă pilotez un astfel de avion mi-am dat seama că munca din ultimii ani a meritat. La riscuri nu ne gândim pentru că suntem bine pregătiți. Ne gândim la pasageri și obiectivul nostru este siguranța lor.

Viața mea este într-o valiză, nu am un domiciliul stabil, dar mă bucur că fac cea ce-mi place și că am întâlnit oameni, care să înțeleagă că ea nu se desfășoară ca una clasică, a concluzionat Bogdan Epure.

Bogdan Epure: Recomand tuturor tinerilor pasionați de aviație să-și urmeze visul, să prindă curaj, să-și deschidă aripile și să zboare!

Autor: Cristina Corocan, Radio Reşiţa.