Radio Reșița: Alin Savu și vocația lui de a aduce fericirea în...

Radio Reșița: Alin Savu și vocația lui de a aduce fericirea în viața altora!

311
0

Reșițeanul Alin Savu și-a pus viața profesională în umbra vocației sale, ce a prins contur proiectul său: Oameni cu suflet!

audio
please specify correct url

Are 29 de ani, locuiește în Reșița și este dispecer în cadrul unei firme de taxi din oraș. A absolvit Facultatea de Educație fizică și Sport Vasile Goldiș Arad și a fost antrenor de fotbal.

Proiectul ”Oameni cu suflet” a început acum 3 ani, când a participat individual la o campanie de donare de sânge. După implicarea în această acțiune s-a gândit că ar putea să repete experiența. Astfel, în mediul virtual a făcut un apel la semeni de a dona orice: haine, alimente, obiecte pentru persoanele nevoiașe. Activitățile umanitare s-au repetat de câteva ori și astfel a luat naștere grupul ”Oameni cu Suflet”.

Constituit pe Facebook, de Alin Savu, grupul este expresia solidarităţii necondiţionate. De la începutul lui 2016 a devenit oficial Asociația ”Oameni cu suflet”, care a creat o ”alee” între generații. Alin Savu și voluntarii care-l sprijină: au adunat mâncare și haine pentru oamenii nevoiaşi, au cumpărat medicamente pentru cei aflați în suferință, au organizat spectacole de caritate pentru cei de la azilul de bătrâni, crosuri cu premii pentru copii, au adunat mâncare pentru animalele fără stăpân.

” Eu sunt fericit, atunci când cei din jurul meu sunt fericiți. Am pornit într-o croazieră, pe care nu vreau s-o închei, a spus Alin Savu.

Povestea tânărului care-și ocupă timpul liber cu ”misiunea” din  Asociația Oameni cu suflet o descoperim, în această săptămână , la “România de nota zece” realizată de Cristina Corocan de la Radio Reșița.