Radio Iaşi: Coregrafia excelenţei

Radio Iaşi: Coregrafia excelenţei

377
0

Natalia Maxim vă invită la o nouă ediţie a emisiunii România de nota 10.

Talent, graţie, pasiune – sunt atuurile  care-i definesc pe Mara Boană, Andra Romaşcanu şi Andrei Mancaş, elevi ai secției de Coregrafie de la Colegiului Naţional de Artă “George Apostu” din Bacău, protagoniștii ediției de astăzi a emisiunii România de nota 10.

S-au indrăgostit de balet de la vârste diferite şi au ales să facă din această artă, aşa cum le place lor sa spună, un mod de viaţă.

Tinerii dansatori s-au remarcat la olimpiadele de profil şi au reprezentat cu succes România la diverse concursuri internaţionale, desfășurate în Austria, Italia, Germania, Grecia sau Croaţia.

“Viena International Competition”, “European Dance Star”, Vancliffen International Competition “Attilas Akilas Silvester” – sunt doar câteva dintre recentele competiţii unde elevii băcăuani s-au clasat pe primele locuri, aceste succese motivându-i o dată în plus să-şi ducă pasiunea mai departe.

Andrei Mancaş şi Mara Boană, s-au intors de curând  de la o competiție mondială din Croația, unde au obținut premiile intâi şi doi.

Pregătiţi de profesoara Simona Baicu, aceștia, alături de alţi colegi de la secţia de coregrafie, au realizat propriul spectacol de balet “Visul unei nopţi de vară”, după William Shakespeare, pe care l-au prezentat în premieră absolută pe scena Teatrului Municipal “George Bacovia”.

Spectacolul a fost dedicat Zilei Mondiale a Dansului şi s-a bucurat de un real succes în rândul publicului.

În prezent elevii Colegiului de Arta “George Apostu” se pregătesc intens pentu o altă competiție internațională de dans – “Attitude”, care se va desfăşura în perioada 18-19 iunie, la Teatrul de Vară “Radu Beligan” din Bacău.

Prezenţa lor constantă la manifestările culturale ale oraşului, demonstrează încă o dată că școala de balet din Bacău rămâne un punct de referinţă în sfera educaţiei şi culturii.

Recent, Secţia de Coregrafie a Colegiului de Artă “George Apostu”,  înfiinţată de profesoara Simona Baicu, a împlinit 25 de ani de activitate. Momentul aniversar a fost marcat prin spectacolul de balet “Dansând cu timpul”.

Cum danseaza elevii băcăuani cu timpul şi pe ce se întemeiază performanţele lor artistice, aflați în această ediţie a emisiunii “România de nota 10”.