Radio Reșița: Colegiul Regal Reșița, locul unde copiii sunt educați prin jocul...

Radio Reșița: Colegiul Regal Reșița, locul unde copiii sunt educați prin jocul cu lucruri frumoase

805
0

Mihaela Truțulescu este o tânără născută la Reșița, care este de profesie jurist, dar care, după ce a devenit mamă, a dorit să facă ceva pentru copiii Reșiței.

audio
please specify correct url

A inițiat acest proiect cu gândul că poate oferi copiilor și părinților din oraș, oportunități inedite de petrecere a timpului liber. Oferta nu foarte generoasă de posibilități de relaxare a celor mici la Reșița a determinat- o să creeze acest tǎrâm al poveștilor.

Colegiul Regal se doreşte a fi un tǎrâm al inspirației, elegant si fermecător, un răspuns la una dintre problemele cu care se confruntă societatea de astăzi – dezvoltarea armonioasă a copiilor din punct de vedere intelectual, motric, psihic şi emoţional. ”Cea mai eficientă educație pentru un copil constă în joaca lui cu lucruri frumoase”…cam acesta ar fi motto-ul sub care se reunesc în fiecare seară de vineri, prinți și prințese, la Colegiul Regal din Reșița, căruia fondatorul Mihaela Truțulescu i-a dat viață. Povești, joacă și veselie. În acest loc magic, copiii îmbină frumosul cu utilul, într-un cadru de poveste și costumați în diferite personaje se bucură de o multitudine de lucruri.

Mihaela, împreună cu formatorii din cadrul Colegiului au pregătit pentru cei mici, de-a lungul a 5 luni, mai multe ateliere de lucru, începând cu cel al bunelor maniere, în toate ipostazele din societate, astfel încât fiecare copil participant a reușit să-și însușească “abecedarul” bunelor maniere, principiile respectului, bunătății și politeții. ”Doresc să-i felicit pentru modul în care au lucrat de-a lungul celor zece module și le transmit ca Zâna Politețe să-i însoțească pretutindeni!  Felicit totodată părinții copiilor care au participat la acest curs, pentru decizia de a le oferi acestora o alternativă la rutina zilnică, un alt mod de ”a se juca”, într-un cadru de basm cu prinți și prințese! Pentru mine, personal, a fost o adevărată plăcere să derulăm activitățile pe care ni le-am propus împreună cu doamna Mihaela Truțulescu, fără de care acest curs nu ar fi avut loc și căreia îi mulțumesc, împreună cu acești copii minunați! ”, a spus unul dintre formatori, psihologul Mihaela Beu. Au urmat alte cursuri: ”Cufărul cu povești”,”Micul Cofetar” -atelier senzorial, ”Karaoke Party”, Brutărim și povestim”, la fiecare dintre ele implicarea organizatorului fiind maximă.

Pentru Mihaela Truțulescu, PROFITUL = PASIUNE, nu a ajuns în momentul în care să câștige din acest proiect. În prezent, tot profitul este reinvestit, în materialele folosite la fiecare atelier, pentru a plăti formatorii și taxele aferente afacerii.

”Deși într-o afacere sacrifici multe ore pentru bunul ei mers, pentru mine nu este o activitate care mă îndepărtează de familie, ci este o activitate pe care o realizez din pasiune și sunt fericită și mulțumită cu ceea ce fac. Imi implic și cele două fiice, în măsura în care este posibil, cu activități potrivite vârstei lor. Lucrul în mijlocul familiei este benefic pentru copii deoarece văd în adulți un model.”

Mihaela Truțulescu va continua să ofere copiilor clipe de neuitat la Colegiul Regal Reșița, locul elegant și fermecător, unde copiii sunt educați prin jocul cu lucruri frumoase.