Radio Timișoara: Trupa Peregrinii ilustrează vârstele istorice ale Timișoarei

Radio Timișoara: Trupa Peregrinii ilustrează vârstele istorice ale Timișoarei

222
0

Trupa Peregrinii , o aparitie inedita in Romania, este o formatie de muzica world, ce ilustreaza prin piesele interpretate, varstele istorice ale Timisoarei : de la muzica medievala a castelanilor la melodiile otomane ale vilayetului, muzica baroca a printului Eugen de Savoya si melodiile clasice din “la belle époque”, pana la jazz, cabaret, sau rock cu un sound propriu.

audio
please specify correct url

Totul a fost initial o joaca. Parintii pustilor, la randul lor pasionati de muzica si istorie, obisnuiau sa cumpere de prin pietele orasului, instrumente muzicale. Mai mult pentru patina timpului si a energiei adunate din alte vremuri. Ajunse pe mana copiilor, fluierele sau acoredeoanele deveneau jucariile lor preferate. Au devenit in timp multi-instrumentisti si e fascinant sa-i vezi in concerte cum trec cu usurinta de la un instrument la altul. Lucas Khol, cel mai mic dintre ei, canta la pian, vioara, caval, acordeon, ghitara si fluier…..

Peregrinii a devenit trupa oficiala a Muzeului Banatului, canta la toate intamplarile importante ale urbei, iar castigurile financiare obtinute din concerte se reinvestesc in instrumente, sala de repetitie, studio si spectacole.