RADIO IAŞI: Performanţă pe note muzicale

RADIO IAŞI: Performanţă pe note muzicale

319
0

Mălina Ciobanu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Octav Băncilă” din Iaşi, şi-a descoperit pasiunea pentru muzică şi, în mod special, pentru vioară de la o vârstă fragedă.

audio
please specify correct url

Fascinată de sunetul viorii, Mălina se dedica studiului acestui instrument muzical, pe care-l consideră magic.
Performanţele sale artistice i-au fost apreciate, aducându-i zeci de premii la competiţii naţionale şi internaţionale de specialitate.

Trofeul şi Premiul 1 la Concursul de Interpretare Instrumentală „W.A. Mozart”, Premiul 1 la Concursul Internaţional „Erich Bergel”, Premiul „Cel mai bun Tanăr Artist” – Gala Tinerilor Valori – sunt doar câteva dintre cele mai recente distincţii. Anul acesta s-a aflat printre laureaţii prestigioasei competiţii internaţionale „Concertino Praga”, derulată sub auspiciile Uniunii Europene de Radio.

Tanăra violonista a avut bucuria să urce pe scene artistice din România, Grecia, Austria, Italia, Germania, având în palmaresul său peste 100 de concerte şi recitaluri.

A cântat alaturi de orchestrele filarmonicilor din Iaşi, Bacău, Botoşani, Ploiesti, Râmnicu Vâlcea, dar şi împreună cu Camerata Regală.

Pe lângă concursuri şi masterclass-uri, în agenda sa figureaza un recital pe care-l va susţine pe 26 aprilie în Sala Ateneului Român, dupa care va concerta cu Filarmonica din Tg. Mureş. De asemenea, se pregăteşte pentru primul ei recital de la Berlin, pe care-l va interpreta pe 24 mai .

Visul Malinei Ciobanu este de a concerta pe celebra scenă Royal Albert Hall din Londra.
Aflati mai multe despre povestea unei pasiuni, în ediţia România de nota 10, realizată de Natalia Maxim.