Radio Reșița: Lucia Chirilă, frumosul românesc pe simezele de la Roma!

Radio Reșița: Lucia Chirilă, frumosul românesc pe simezele de la Roma!

362
0

Lucia Chirilă este o tânără din România, care reuşit să-i cucerească pe criticii din Italia cu picturile sale. Peisaje, portrete, abstract –pictează de toate, iar la cei 34 de ani ai săi a ajuns să-şi expună lucrările pe simezele galeriilor din Roma, dar şi în alte oraşe ale Italiei.

„Pictez dintotdeauna şi am început cu pereţii casei natale, dar aceasta a făcut parte din copilăria mea frumoasă petrecută la Reşiţa, în Banatul Montan. Am continuat la şcoală şi mai târziu oricând timpul îmi permitea”, spune Lucia Chirilă.

La 20 de ani a ajuns la Roma, oraş de care s-a îndrăgostit şi pe care-l consideră un muzeu sub cer deschis, o adevărată muză pentru artişti. Începutul nu a fost deloc uşor. A lucrat ca ospătară în diferite rastaurante, iar în paralel a urmat cursurile Şcolii Dante Alighieri, completându-şi studiile la un nivel superior. Talentul ei a fost evidenţiat de un critic de artă italian pe care-l ajuta cu anumite comisioane, legate de corespondenţă sau birotică. Creativă din fire, Lucia oferea colegilor şi prietenilor cadouri originale, tablouri pictate chiar de ea. Una dintre pritenele sale a încurajat-o să-şi expună picturile într-o expoziţie deschisă în librăria acesteia.
La Roma locuieşte de 14 ani, dar abia în urmă 8 ani a reuşit să pătrundă în cercurile artiştilor italieni.

Pictura este pentru Lucia un mod de relaxare prin care îşi exprimă sentimentele. Ea realizează: portrete, peisaje, diverse obiecte, lucrări ce exprimă atmosfera din cosmos, abstractul. Simple cutii din lemn s-au transformat în adevărate bijuterii sub pensula magică a artistei. A reușit să vândă din lucrările sale și consideră că în Italia se pot câștiga bani frumoși din artă. Condiția este să ajungi să fi apreciat de critici și să faci parte din cercurile înalte ale artiștilor italieni. Acum, cel mai ieftin tablou al reşiţencei Lucia Chirilă se vinde la Roma cu 800 de euro.

”Pictura pentru mine este un mod de evadare, trăiesc emoţii şi le pun pe pânză. Pictez zilnic, mă inspir din viaţa de zi cu zi, din natură, din arta diverselor popoare, îmi exprim trăirile interioare în lucrările mele” a concluzionat Lucia Chirilă .