Radio Constanța : Monica Popa – un voluntar de nota 10!

Radio Constanța : Monica Popa – un voluntar de nota 10!

142
0

În această săptămână vă propunem să o cunoașteți pe Monica Popa, o elevă de 17 ani din Constanța care coordonează cu succes o echipă de peste 200 de voluntari în Asociația TEAM.

audio
please specify correct url

Este veselă, energică și vorbește cu pasiune despre proiectele din care face parte și despre oamenii pe care îi cunoaște în fiecare zi cu ajutorul voluntariatului.

“Cum as defini eu voluntariatul? un stil de viaţă frumos, plăcut, relaxant, energic, activ, sănătos, evoluat, jucăuş si inteligent.

De ce am ales să îi ajut pe ceilalti prin voluntariat?

Pentru ca mă reprezintă, mă regăsesc, mă identific, mi-am găsit locul în această frumoasă nebunie numită voluntariat. Nu mă pot vedea facând altceva cu timpul meu liber, altceva mai constructiv şi mai educativ decât asta.
Nu pot nega însă componenta raţională pe care o manifest mereu când mă aflu într-un cadru, fie şi el nonformal, al voluntariatului- evoluția. Doar prin ajutor reciproc, doar prin proactivitate, doar prin simţul comun de a ne mobiliza putem să începem călătoria către cea mai bună versiune a noastră”.

Monica Popa este în clasa a XI-a la Liceul Traian din Constanța și își găsește suficient timp atât pentru școală cât și pentru a fi coordonator de voluntar, trainer dar și membru în board-ul asociației de tineret TEAM Constanța.

În 2014 a fost desemnată voluntarul junior în cadrul Galei de Voluntariat Constanța iar anul trecut a fost nominalizată la categoria cel mai bun voluntar.

Povestea ei, pas cu pas dar și proiectele în care ar dori să se implice pe viitor le aflați din emisiunea “România de nota 10” realizată de Magda Chirana de la Radio România Constanța.