Radio Timișoara: Personajul negativ a devenit personaj pozitiv

Radio Timișoara: Personajul negativ a devenit personaj pozitiv

192
0
Ielena Somoghi, Sasa Stankov si Aleksandra Petrov

Ielena Somoghi, Sasa Stankov si Aleksandra Petrov, elevi olimpici la Liceul Teoretic Dositej Obradovic din Timisoara, vorbesc despre Romania stirilor inflamate, fabricate sa fie vandute la suprapret, povestea democratiei originale bantuite de declaratii si intamplari, decupate lejer din sisteme concentrationare apuse pe hartia istoriei, despre golul interior hranit doar de cosul plin din supermarket. Desi au doar 15 ani, au inteles ca idea salvatoare vine intotdeauna dintr-o pasiune si din hranirea lumii interioare.

audio
please specify correct url

Fotografia, teatrul, arhitectura si informatica sunt pentru ei viitorul.

Facem impreuna exercitii de optimism… plecand de la realitatea cu care nu pot fi pacaliti, in care personajul negativ din poveste a devenit personaj pozitiv. Jocul s-a stricat, ca de obicei, din iubire de putere si bani. Pe tobogan aluneca o lume suficient de derutata, in cautarea bunului simt, a bunei convietuiri si a unui strop de normalitate pe care sa poata reface bucuria jocului.

Aleksandra Petrov,
eleva in clasa a zecea la Liceul teoretic „Dositej Obradovic”, profilul matematica-informatica, locul I la Olimpiada de limba sarba, faza nationala: „ De când mă ştiu, am fost foarte activă şi îmi plăcea să am tot felul de ocupări. După trecerea de la copilărie la adolescenţă, am realizat că ar fi bine să încep să am un hobby. Am vrut să cânt la chitară, aşa că am început să fac ore de chitară cu un prieten. Îmi place muzica rock, aşa că era firesc să mă atragă chiar acest instrument.
Acum doi ani am început să colaborez cu echipa celor care se străduiesc să construiască Teatrul Sârb de Stat. Traduc piesele de teatru din sârbă în română. Pe partea teatrală am avut şi alte experienţe şi anume, am jucat într-o piesă de teatru în limba sârbă cu o echipă de amatori.”

Sasa Stancov,
elev clasa a noua la Liceul theoretic “Dositej Obradovic”, profilul matematica-informatica, de doi ani finalist in etapa nationala la Olimpiada de limba sarba. Anul trecut a obtinut locul I pe tara la limba sarba.
A participat la olimpiada de romana pana in faza de judet, la engleza faza judeteana.
Concursuri:
de matematica Lumina Math, Canguru, Micii matematicieni, Concurs de cultura generala Green power.
Iubeste sportul. Pana in clasa a 8-a a practicat fotbalul de performanta.
Informatica. Este cursant Coder Dojo la Universitatea de Vest.

Ielena Somoghi,
eleva a in clasa a noua la Liceul theoretic “ Dositej Obradovic”,profil matematica-informatica,finalista in etapa nationala la Olimpiada de limba sarba. A mai participat la olimpiada de limba engleza faza judeteana .
Concursuri : de matematica Canguru, Micii matematicieni,Lumina Math ,si de romana Canguru povestilor. Si un concurs de cultura generala Green power. Iubeste tot ce tine de desen/arta, ii place sa deseneze incaperi in creion dar o atrage si pictura . Vrea sa devina arhitect .