Radio Iași: Pogany – marioneta cu suflet

Radio Iași: Pogany – marioneta cu suflet

418
0

Ilinca Istrate şi-a descoperit pasiunea pentru păpuşi încă din anii copilăriei. A jucat teatru în timpul liceului, apoi a studiat păpuşăria la Facultatea de Teatru a Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi, secţia Arta Actorului Mânuitor de Păpuşi şi Marionete. În prezent urmează cursurile de masterat la specializarea Artele spectacolului.

audio
please specify correct url

Încă de pe bancile facultăţii şi-a constuit propria marionetă – Pogany, modelându-i chipul după celebra sculptura a lui Constantin Brâncuşi.

De atunci susţine reprezentaţii artistice pentru cei mici şi pentru cei mari. A iniţiat un program de educaţie şi terapie prin artă numit “Hai la joacă, Pogany!”, pe care-l desfăsoară în instituţii şcolare din Iaşi şi Tg. Neamţ.

A confecţionat păpuşi gigantice şi a organizat pentru copiii din Tg.Neamţ ateliere de construit păpuşi şi marionete. Ilinca Istrate îşi colorează viaţa cu păpuşi, cu jocul lor, şi adoră să vină în faţa publicului, însoţită de Pogany. Cu orice spectacol, Ilinca Istrate şi marioneta Pogany, câştigă noi prieteni.

Descoperă povestea în urmatoarea ediție a emisiunii România de Nota 10!