Radio Constanța: povestea magazinului de peruci și a faptelor bune

Radio Constanța: povestea magazinului de peruci și a faptelor bune

1070
0

În Constanța există un magazin de peruci și accesorii de păr unde femeile care-i trec pragul primesc, pe lângă produsele dorite, și un zâmbet, un gând bun, recomandări și mult optimism: toate vin de la Iulia Buciu, o tânără de 29 de ani care și-a deschis un hair boutique, după ce a prins drag de perucile manechinelor aflate în magazinul de haine al mamei sale.

audio
please specify correct url

Se întâmpla în 2008, după ce absolvise Facultatea de Litere și nu era prea încântată de o carieră în învățământ așa că a pornit un bussiness pe care l-a dezvoltat cu mult drag și cu dorința permanentă de a se perfecționa într-un domeniu mai puțin accesat de tinerii antreprenori.

Paralel cu activitatea din salon, Iulia a inceput sa puna la punct un proiect social de sprijinire a supravietuitoarelor cancerului la san din Constanța care ii solicitau peruci in urma pierderii podoabei capilare. Inspirata de inițiative din alte zone din țară și din alte țări, i-a venit ideea organizării, pentru prima oară la Constanța, în luna octombrie 2015, a Marșului Roz de Solidaritate și de Conștientizare a Cancerului la Sân (Pink Jiva Day), un eveniment la care s-au alăturat și alte ONG-uri și voci din urbanul tomitan. Întrebarea “Tu când ți-ai palpat ultima oară sânii?” a fost motto-ul acestei acțiuni în urma căreia Iulia Buciu a înființat un grup de sprijin cu mai multe femei afectate de cancer. Frecvent, acestea primesc sfaturi avizate de la nutriționiști, psihoterapeuți și medici iar cât de curând, Iulia vrea sa le coopteze într-un mic atelier de machiaj ca să le arate că nu și-au pierdut frumusețea .

Vă puteți delecta cu povestea pe larg a Iuliei Buciu, în această săptămână, în cadrul emisiunii România de Nota 10, realizată de Magda Chirana de la Radio Constanța.