Radio Timișoara: Nini Dica, in primii 30 de jucatori de tenis din...

Radio Timișoara: Nini Dica, in primii 30 de jucatori de tenis din Europa

252
0

Timisoreanul Nini Dica, in primii 30 de jucatori de tenis din Europa, la categoria de varsta U14

Performanta sportivului antrenat de Ovidiu Sola este cu atat mai importanta intrucat Nini nu imp plinise la acel moment inca 13 ani. Totusi rezultatele obtinute in anul 2013 l-au ajutat pe timisorean sa obtina o clasare foarte buna in ierarhia europeana.

audio
please specify correct url

Determinante au fost pentru Nini Dica si rezultatele obtinute in America, sportivul legitimat la clubul Dyadora intorcandu-se cu 2 trofee de la cele 2 concursuri la care a participat in SUA.

Nini 2Daca la Campionatele Internationale ale Americii, Nini alaturi de partenerul sau de dublu, suedezul Sebastian Grundtvig a terminat pe un nesperat loc 2, la Campionatul Mondial Nike Junior Tour timisoreanul a reusit sa castige turneul de consolari invingand in finala pe nr.1 sloven, Tim Tekavec si intrand astfel in Cartea Istoriei Tenisului Nike Junior Tour.

Turneele din America au fost insa doar ultimele 2 turnee internationale la care Nini Dica a participat in anul 2013 dintr-un numar total de 10 turnee jucate la 12 ani.

Iar rezultatele cumulate obtinute l-au propulsat pe tanarul tenisman din Timisoara la 1 ianuarie 2014 in primii 30 jucatori europeni de la categoria de varsta U14. Si totodata, Nini a urcat si in clasamentul national al categoriei U14 pe locul 4, fiind alaturi de prietenul si partenerul sau de dublu, componenti al echipei nationale a Romaniei pentru Campionatul Mondial U14 din Franta .

„Ceea ce ma bucura insa si insist mereu pe acest lucru este faptul ca Nini este un copil cu care se poate lucra foarte bine, rezista la stresul competitiei, la munca asidua… Sigur, pretentiile vor fi tot mai mari si trebuie sa ramana cu picioarele pe pamant, nu e usor sa nu te ia valul in astfel de situatii, sa crezi ca esti varf de lance si ca nu se mai poate schimba nimic. Incercam sa gasim echibrul necesar intre <> si <>”, a spus antrenorul sau Ovidiu Sola.