Radio Iași: două decenii de la înfiinţarea Coralei „Fantasia”

Radio Iași: două decenii de la înfiinţarea Coralei „Fantasia”

240
0

Această ediţie a emisiunii „România de nota 10” este dedicată Coralei „Fantasia” a Palatului Copiilor din Valsui, de la a cărei înfiinţare s-au împlinit două decenii. Creată de profesorul şi dirijorul Vasile Negură, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza”, formaţia are o carte de vizită impresionantă: concerte, recitaluri, concursuri şi numeroase premii naţionale şi internaţionale.

Peste 700 de copii și tineri au activat de-a lungul timpului în formaţia vasluiană. Vocile de la „Fantasia” au rasunat la festivaluri de gen din România, Italia, Grecia, Olanda, Germania, Turcia, Bulgaria, Slovenia etc.

De curând, membrii coralei s-au întors de la Festivalul Internaţional al Muzicii Corale de la Chişinău, unde au obţinut Diploma de Aur, profesorului Vasile Negură acordându-i-se titlul de cel mai bun dirijor. In preajma Crăciunului, corala ”Fantasia” a Palatului Copiilor din Vaslui va concerta în mai multe localități din judetul Vaslui, iar pe 22 decembrie va susţine un spectacol de colinde la Radio România Iaşi.

audio
please specify correct url