Radio Cluj: Dizabilitatea nu ar trebui să mai fie o problemă

Radio Cluj: Dizabilitatea nu ar trebui să mai fie o problemă

254
0

În secolul în care trăim dizabilitatea nu ar trebui să mai fie o problemă, dacă ştim şi cum să avem acces la toate serviciile care ne pot ajuta în acest sens – spune psihopedagogul Alina Boca, profesorul coordonator al proiectului  Succesul profesional, adresat elevilor cu  deficienţe de auz.  Iniţial, proiectul asociaţiei Junior Achievement România se adresa elevilor de liceu din toate tipurile de şcoli şi specializări. Acum, în 2015, proiectul a fost adaptat specificului liceelor speciale pentru elevii cu dizabiliăţi auditive.

audio
please specify correct url

La Cluj, proiectul s-a defăşurat la în perioada febriuarie-iunie 2015 şi la el au participat 30 de elevi de clasele XI-XII din Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, unul dintre puţinele licee din România dedicate nevoilor de educaţie ale copiilor cu probleme auditive. În paralel şi alte şcoli speciale din ţară au implementat acelaşi proiect.

Mergem la Cluj  să aflăm care sunt primele rezultate ale acestui proiect social incluziv pentru deficienţii de auz, ghidaţi de coordonatorul proiectului, prof. Alina Boc, invitata Oanei Cristea Grigorescu.

audio
please specify correct url